Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi možda vraća svoj popularni Redmi Note 8!

Xiaomi možda vraća svoj popularni Redmi Note 8!

Prošle su skoro dve godine otkako je Xiaomi Redmi Note 8 serija izašla na scenu, a čak i sa novom serijom Note 10 koja se pojavljuje na tržištu, kompanija navodno želi da ponovo objavi Note 8 ove godine.

Xiaomi telefon sa brojem modela M1908C3JGG pojavio se na FCC. Kacper Skrzipek, poznati tipster, na Tvitteru je pratio rekavši da je novu Redmi Note 8 „potvrdila jedna od Xiaomi stranica“.

 



Ne znamo sa koje stranice je tipster izvukao ove informacije, ali njegova curenja za Xiaomi su bila dosledno tačna, tako da nemamo razloga da sumnjamo u njegovo otkriće.

Prema FCC dokumentaciji, Redmi Note 8 iz 2021. godine dolazi opremljen MediaTek Helio G85 čipsetom, baterijom od 4.000 mAh i MIUI 12.5, koji bi trebalo da se zasniva na Androidu 11. Uređaj se navodno planira za odabrana tržišta, uključujući EU i Rusiju.

Zasebna objava na Twitter-u od tipstera XiaomiUI otkrila je još više detalja o osveženom Redmi Note 8 (2021) telefonu, rekavši da će uređaj imati podršku za brzo punjenje od 22,5 W, postavku četvorostruke kamere sa glavnim senzorom od 48MP, ekranom sa urezom u obliku vodene kapi i do 128 GB prostora za skladištenje. Uređaj je navodno kodnog naziva „Biloba“.

Image

Serija Redmi Note 8 nudila je ekran rezolucije Full HD +, skener otiska prsta sa zadnje strane, 3,5 mm priključak za slušalice i namenski slot za microSD karticu za proširivo skladište. Serija Note 8 bila je pristupačna opcija i kupcima je ponudila veliku vrednost za novac. Xiaomi očigledno ne želi mnogo da promeni u odnosu na ono što je lansirano 2019. godine, ali modernije specifikacije mogle bi da ponove interesovanje za ono što je već bila prilično pristojna formula.



Image

Interesantno je da je Xiaomi upravo objavio Redmi Note 10 seriju koja sadrži brojne različite varijante, uključujući Redmi Note 10S. Ovaj poslednji uređaj nedavno je predstavljen u Indiji, a kupcima nudi 6,43-inčni AMOLED ekran, MediaTek Helio G95 čip, 6 GB RAM-a, do 128 GB prostora za skladištenje, bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 33 W i četvorostruku kameru sa glavni senzor od 64MP.

Drugim rečima, ako ste ljubitelj Xiaomi-a, postoji mnoštvo opcija. Sada kada je 2021 Redmi Note 8 prošao kroz FCC, verovatno neće proći mnogo vremena pre nego što vidimo nešto zvaničnije.