Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zašto je Huawei P30 Lite pravi telefon za vas?

Zašto je Huawei P30 Lite pravi telefon za vas?

Huawei P30 Lite je telefon koji bi svaki "noramlan" ili bolje reći, ne tako napredan korisnik poželeo jer poseduje sjajne karakteristike za jedan uređaj njegove klase.

Kompanija Huawei već neko vreme dominira kako svetskim, tako i domaćim tržištem u oblasti pametnih telefona. Kvalitet koji nastoje da pruže korisnicima prilikom dizajniranja svakog uređaja ne prolazi nezapaženo, pa je upravo zbog toga među globalnim liderima u oblasti tehnologije.

 



Kada je Huawei P serija u pitanju, odlika kojom se najviše ističe je svakako kvalitetna kamera. Od pojavljivanja P30 serije, telefoni Huawei P30 i P30 Pro su nas oduševili, međutim najmlađi član P30 porodice je tu i ne možemo da ne primetimo da je njegova kamera na prilično zavidnom nivou, s obzirom da nije u pitanju flegšip uređaj.

Huawei P30 Lite stiže nam sa kamerom od 48 MP i podiže ,,fotografiju ultra-visoke rezolucije“ na novi, do sada neviđeni, nivo. Ovaj kvalitet kamere omogućava zaljubljenicima u fotografiju da zabeleže slike izuzetne dubine i jasnoće, o kakvima su ranije mogli samo da sanjaju.

Pravljenje fotografija visokog kvaliteta telefon Huawei P30 Lite postiže zahvaljujući korišćenju CMOS senzora, uz broj od 48 miliona piksela, ali i korišćenje Quad Bayer šeme za filtriranje boja.  Klasična Bayer šema raspršuje RGB boje (crvena, zelena, plava) prema ,,mozaičnom“ šablonu (1/2 zelena, 1/4 crevena i 1/4 plava), tako da je svaka boja okružena dvema ostalim bojama u svakom smeru.

Резултат слика за Huawei P30 Lite Hands On

Quad Bayer šema menja raspored boja u četiri pravougaone grupe (2 zelene, 1 crvena i 1 plava), što senzoru omogućava da istovremeno ostvari optimalnu visoku rezoluciju i odlične performanse pri slabijem osvetljenju, tako što eliminiše vremensku razliku između ,,kratke“ i ,,dugačke“ ekspozicije u HDR fotografijama. U suštini, HDR fotografije koje beleže kontraste u osvetljenju uz maksimalnu jasnoću, imaju neuporediv kvalitet na modelu P30 Lite. Zahvaljujući Quad Bayer šemi, svaki piksel preciznije izračunava količinu boje koja ga okružuje. Pikseli zatim nezavisno obavljaju obradu signala i shodno tome menjaju strukturu, što dovodi do izuzetnih fotografija visoke rezolucije nastalih u realnom vremenu.

Jedna od zanimljivih opcija koju vam nudi Huawei P30 Lite je, upravo zbog kvaliteta fotografija nastalih zahvaljujući kameri od 48 MP, mogućnost štampanja u veličini 2,8m x 2,1m, kao HD posteri.



Kada je noćna fotografija u pitanju, ovaj lagani (Lite) model, ne zaostaje za svojim moćnijim članovima porodice. Uz Super Night režim noćnog fotografisanja, koji koristi veštačku inteligenciju za utvrđivanje značajnih odlika okvira slike, uključujući oblik i ivice objekata, vaše fotografije će biti jasne, a svi detalji na njima vidljivi, bez obzira na uslove osvetljenja pod kojim fotografišete.

Dakle, ukoliko tražite uređaj po pristupačnijoj ceni, a zaljubljenik ste u fotografiju kao i ostale kvalitetne performanse, Huawei P30 Lite sa kamerom od 48 MP biće partner kojeg nećete želeti da ispustite iz ruku.