Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zašto nova baterija može poboljšati performanse iPhone uređaja?

Zašto nova baterija može poboljšati performanse iPhone uređaja?

Evo zašto zamenom defektivne baterije možete poboljšati performanse iPhone uređaja i ponovo mu vratiti stari sjaj. 

U februaru mesecu, ove godine, korisnici iPhone 6 i iPhone 6s su imali problem oko naglog gašena telefona. Kao odgovor na taj problem pozamašne grupe iPhone 6 i iPhone 6s korisnika, Apple je izjavio sledeće:



“Uz iOS 10.2.1 verziju Apple je napravio poboljšanja koja će umanjiti pojave neočekivanog gašenja telefona kod manje grupe korisnika iPhone uređaja. Preko 50% iOS uređaja već sada koristi iOS 10.2.1 verziju što nam omogućava da obavimo dijagnostiku.



Prema informacijama koje imamo, preko 70% iPhone 6 telefona koji su se nadogradili na iOS 10.2.1 više nemaju problem oko naglog gašenja, a čak 80% korisnika čiji su iPhone 6s telefoni  nadograđeni se više ne suočavaju sa problemom gašenja.

Apple je takođe dodao kako su korisnicima omogućili neke dodatne opcije u cilju rešavanja ovog problema. Istina, ti problemi jesu nestali, ali ne zauvek. Nedavno se na Reddit-u pojavio postu u kom se korisnik žali da je njegov iPhone 6s postao jako spor, čak i nakon nekoliko nadogradnji operativnog sistema.

On je napomenuo kako je odradio istraživanje na internetu gde je došao do zaključka kako će mu zamena baterije pomoći. Ispostavilo se da su benchmark rezultati sa starom baterijom bili sledeći:

1466 bodova pri korišćenju samo jednog jezgra procesora

2512 bodova pri korišćenju više jezgara procesora

Nakon što je promenio bateriju, odmah je odradio odradio isti benchmark test, a rezultati su sledeći:

2526 bodova pri korišćenju samo jednog jezgra procesora



4456 bodova pri korišćenju više jezgara procesora

Dakle sve nam ukazuje na to da bi zamena baterije, ali one koja nije u celosti zdrava, mogla da doprinese boljim performansama telefona. I to je sasvim logično budući da se cela industrija telefona bazira na kreiranju uređaja koji će biti štedljiv. To u prevodu znači, ako je baterija slabija, delimično pokvarena ili na niskom nivu napunjenosti, komponente teleofona će maksimalno umanjiti svoju konzumaciju energije što na kraju rezultira lošijim performansama.

Zamena baterije u suštini nije preskup poduhvat. U Apple ovlašćenom servisu to košta negde oko 70-80$. Ukoliko primećujete da sa baterijom nešto nije u najboljem redu, toplo preporučujemo da je zmanite i tako se rešite nekoliko potencijalnih i veoma ozbiljnih problema.