Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zbog ovih 7 funkcija je Samsung Galaxy Note 7 toliko dobar telefon! (VIDEO)

Zbog ovih 7 funkcija je Samsung Galaxy Note 7 toliko dobar telefon! (VIDEO)

Evo koje su to funkcije koje Galaxy Note 7 telefon čine neodoljivim. Naravno da su karakteristike bitan faktor, ali one nisu jedini razlog zbog čega će mnogi obožavati Note 7. Evo zašto!

Detaljnije o samom Samsung Galaxy Note 7 telefonu možete pročitati OVDE. Shodno tome, ne želimo da se ponavljamo pa ćemo odmah preći na to koji su po našem mišljenju 7 najvećih aduta Galaxy Note 7 telefona, pored karakteristika naravno.

Kreiranje GIF-a, u svakom momentu, u par dodira

Galaxy Note 7 dolazi sa najbolje implementiranim sistemom za kreiranje GIF fotografija na pametnim telefonima do sada. Naime, alatka vam omogućava da odredite okvir koji označava površinu koja će biti snimljena i konvertovana u GIF. Dakle, šta god vi radili na svom Note 7 telefonu, u mogućnosti ste da to zabeležite i konvertujete u GIF, u to u par dodira.



Alatka vam čak pruža mogućnost da uređujete GIF, frejm po frejm, gde ga kasnije možete sačuvati lošijeg ili boljeg kvaliteta, kako bi na taj način manipulisali veličinom sam datoteke. Tokom pravljenja GIF-a postoji indikator koje će datoteka veličine biti. Takođe, postoji mogućnost da u realnom vremenu dodajete stikere i slično. Alatku ne možete koristiti samo preko pravima zaštićenog sadržaja, kao što su filmovi sa Google Play-a i slično.

Privatnost u momentima kada vam je ona potrebna

Samsung je omogućio korisnicima Note 7 telefona da iskoriste skener retine očiju takod oni mogu da zaključaju fotografije, snimke, muziku, fasciklu ili bilo koju drugu datoteku. Štos je u tome što zaključane podatke samo vlasnik telefona može otključati! Iris scaner je toliko precizan da nije moguće prevariti ga fotografijom ili slično.

Samsung tvrdi da je skener retine očiju (eng. iris scaner) sigurniji i bezbedniji od čitača otiska prstiju. Ali zašto i čitač prstiju i čitač retine očiju, pitate se vi? Pa jednostavno… Svoj Note 7 možete da prilagodite tako da cela vaša porodica može da ga koristi pomoću otiska njihovog prsta. Ali, kada je reč o pojedinim aplikacijama ili datoteka koje ne želite da oni koriste, tada na scenu stupa Iris scaner gde jedino vi, skeniranjem retine vaših očiju, možete koristiti zaključano.

Prevedite bilo šta

Nova, S-Pen olovka Galaxy Note 7 telefona je opremljena nekim novim funkcijama. Jedna od njih je mogućnost selektovanja vama nerazumljivog teksta radi prevođenja. Jednostavnim prevlačenjem olovke preko teksta, ali ne dodirujući ekran, moguće je prevesti na 36 različitih jezika.



Uvelučaje bilo šta

Nova, S-Pen olovka ima još jednu funkciju a to je uveličavanje bilo čega na ekranu. Na tu funkciju gledajte kao na digitalnu lupu koja može da uveliča sve sa ekrana za 300%. Ovo je korisno u mnogim situacijama tokom surfovanja na internetu, pogotovo na Instagram-u gde uveličavanje fotografije nije moguće. Da ne spominjemo koliko je ovo korisno za one koji imaju slabiji vid.

Mnogo otpornije i čvrće telo telefona

Istina, Note 7 je ispod haube poprilčično dobro sređen! Tu su najnoviji naslovi vodećih komponenta kao što su najnoviji Snapdragon i Exynos čišesti. Ipak, nije to jedino što je unapređeno. Radilo se na fasadi! Galaxy Note 7 ima zakrivljen ekran na oba boka, ali ne previše. Tačnije, površina zakrivljenosti je znatno uzanija i manaj u odnosu na Galaxy S7 Edge, recimo.


Takođe, svu staklenu površinu telefona čini Corning Gorilla Glass pete generacije. Prema zvaničnim informacijama, novo Gorilla Glass 5 staklo je za 1.8 puta čvršće od Gorilla Glass 4 stakla. Ovo zbnači da zaštićeni Note 7 može da padne sa visine vašeg ramena i da se u 80$ slučajeva ne polomi.



Galaxy Note 7 koristi i najnovije rešenje kada je reč šasiji te je ona od aluminijuma, serije 7000. Takođe, ogroman plius, kada je reč o izdržljivosti Galaxy Note 7 telefona, je to što je on IP68 sertifikovan, a to znači da mu voda i prašina ne mogu ništa.

HDR ekran

Umesto nadogradnje ekrana na 4K rezoluciju, Samsung je rešio da unapredi paletu boja koju on emituje. Tačnije, Galaxy Note 7 je prvi pametni telefon koji ima ekran kompatabilan sa novom HDR tehnologijom za ekrane.

Dok bi veća rezolucija bila dobar dodatak zbog VR-a, mnogi kritičari smatraju da je novi ekran sa podrškom za HDR tehnologiju isplativije rešenje, barem kada su krajnji korisnici u pitanju.



Ali šta tačno donosi sve ovo? Za ljudsko oko ovo znači mnogo prirodnije i preciznije boje tokom pregleda fotografija, nekog video priloga ili `pak filma. Ali da se razumemo, da bi HDR ekran došao do izražaja, potrebno je imati HDR sadržaj koji bi pregledali putem njega.

Njarealističnije iskustvo beleženja

Galaxy Note 7 dolazi sa, do sada, najrealističnijim korisničkim iskustvom kada je beleženje nekih potsetnika, kratkih misli, skica tj. beleški uopšte. Dakle, kada želite da zabeležite nešto pomoću Note 7 telefona, imaćete utisak da koristite pravu olovku i pravi papir jer greške i kašnjenje gotovo nikada nećete izkusiti.

Ipak, to nije jedini argument koji ćemo iskoristiti pri iznošenju našeg stava da se radi prvomo koraku ka zameni tradicionalnog papria i olovke. Dodali bismo i to da Note 7 sada dozvoljava beleženje po keranu do beskonačnosti. Kako? Pa kada iskoristite slobodan prostor na ekranu, jednostavno prevucite “papir” levo, desno, gore ili dole, kako biste mogli da nastavite sa beleženjem.

The notes stay even after the screen is locked

Takođe, ako ste napravili neki spisak, ne morate da stalno otključavate telefon kako biste proverili šta sa spiska treba da obavite ili u prodavnici kupite. Galaxy Note 7 dozvoljava da beleška bude konstantno na ekranu a da pritom to ne iscrpi vašu bateriju tako brzo.

Generalno, ovo nije sve, 4 aplikacije za beleženje tj. korišćenje prednosti S-Pen olovke su sada spojene u jednu. Isto tako, S-Pen je sada otporan na vodu, i još mnogo, mnogo toga….