Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Svaki Samsung telefon treba da ima SABS aplikaciju!

Svaki Samsung telefon treba da ima SABS aplikaciju!

“Simple Ad-Blocker for Samsung” je jedna od boljih aplikacija za blokiranje reklama, manipulisanje dozvolama i deaktiviranje sistemskih aplikacija na Samsung Galaxy telefonima. Ali to nije sve!

Postoje mnogi načini da se implementira sistem za blokiranje reklama na Android telefonima i tablet računarima. AdAway je jedno od popularnijih rešenja za one kojima ne smeta da svoj telefon root-uju ili eventualno modifikuju HOSTS datoteku. 

 



Za one koji ne žele ili ne mogu da root-uju svoj telefon, VPN rešenje je takođe jedno od rešenja uz DNS66 aplikaciju. Vlasnici Samsung telefona su dugo koristili AdHell aplikaciju koja je koristeći Knox Standard SDK blokirala reklame. Ispostavilo se da kod pojedinih Samsung Galaxy telefona AdHell više nije funkcionalan. Srećom po sve koji i dalje koriste Galaxy telefone, a ne žele reklame na svom telefonu, pojavila se aplikacija “Simple Ad-Blocker for Samsung” (SABS) koja rešava stvar.

Da se razumemo, AdHell aplikacija je obavljala strašno dobar posao sve dok se Samsung nije obratio svom bivšem zaposlenom radniku, programeru koji je stvorio AdHell, sa zahtevom da ukloni aplikaciju sa interneta kako ne bi snosio pravne posledice. Nekoliko meseci kasnije se pojavila nova AdHell 2 aplikacija, bazirana na izvornom kodu prve verzije. Nju je napravio programer koji se na XDAdevelopers forumu potpisuje kao FiendFyre, a budući da je bila prilično loša, sve je vrlo brzo propalo.

Međutim, pojavio se nov igrač, NeedleGames, takođe programer sa XDAdevelopers.com foruma, koji je na bazi prethodne dve AdHell aplikacije napravio SABS.

Poput prethonde dve verzije, SABS koristi Knox-ov SDK kako bi bez root-a ili neke dodatne modifikacije uspeo da blokira sve reklame, manipuliše dozvolama i onemogućuje određene pakete aplikacija. Na tržištu se nalazi mnogo Samsung telefona sa ražličitim Knox SDK te se programer NeedleGames ogradio rekavši sledeće:

“Fokusirao sam se na Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy Note 8 i ostale Samsung telefone bazirane na Android 8 Oreo verziji.”

Međutim, ispostavilo se da SABS radi i na ostalim Samsung telefonima koje pokreće Android verzija 5 ili iznad. Pored toga što je moguće blokirati reklame, SABS omogućava onemogućavanje sistemskih aplikacija koje inače nije moguće isključiti unutar podešavanja telefona na uobičajen način. Sve ovo naravno, bez root-a.



Ono što je takođe vrlo korisno kod SABS aplikacije je što ona može da blokira Samsung-ovu prodavnicu sa temama što korisniku omogućava korišćenje tema sa XDA foruma bez prethodnog root-ovanja telefona.

Doduše, ceo taj proces postavljanja SABS aplikacije je prilično komplikovan, ali je svakako izvodnjiv uz praćenje određenih koraka. Ukoliko vas to zanima, pišite nam u komentarima ovog teksta, a mi ćemo se postarati da napravimo detaljno uputstvo za taj proces. Za one koji su vešti sa modifikacija, evo reference:

>> Simple AdBlocker for Samsung <<