Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook Ray-Ban Stories su naočare koje mogu da slikaju i snimaju!

Facebook Ray-Ban Stories su naočare koje mogu da slikaju i snimaju!

Jedna ogromna tehnološka kompanija i jedav vrlo cenjen i prepoznatljiv brend su lansirali zajednički projekat koji bi trebalo korisnicima da omogući lakše i brže kreiranje sadržaja.

Već dugo se čeka na VR naočare od Facebook, dogodilo se nešto malo drugačije. Facebook i Ray-Ban su u saradnji napravili pametne naočare koje su ustvari nosive kamere.

 



Te naočare mogu da naprave video zapise ili fotografije jednostavnom glasovnom komandom ili pritiskom na taster. Nakon što se sadržaj kreira, on se vrlo lako može podeliti na Facebook ili Instagram, kao priča ili običan post.

Obzirom da Facebook “prati loš glas” kada je narušavanje privatnosti svojih korisnika u pitanju, nove Ray-Ban naočare imaju lako uočljivu LED lambicu koja svetli kada kamere snimaju video ili fotografišu. Facebook se nada da će na ovaj način manje uplašiti postojeće ali i nove korisnike.

Fotografije načinjenje ovim novim Ray-Ban naočarima su solidnog kvaliteta, ali samo ako su one okinute u dobrim uslovima osvetljenja. Naravno, očekuje se da ćete naočare nositi po danu, kada je sunčano, tako da sumnjamo da će fotografije biti loše.

Sa druge strane, video zapisi su odlični! Kvalitet je stvarno za svaku pohvalu. A ono što je zaokružilo celu priču vezano za kreiranje video zapisa je odlična stabilizacija koja je itekako potrebna.



Deljenje sadržaja se obavlja u okviru Facebook View aplikacije koja između ostalog ima neke osnovne funkcije za uređivanje fotografija i video zapisa. Dostupne su vam opcije za kreiranje video kolaža koji uključuje do 10 video zapisa, a tu su i neki besplatne pesme tj. muzika.

Naočare imaju male zvučnike koji omogućavaju diskretno preslušavanje muzike. Naočare imaju i tri mikrofona koji bi trebalo da omoguće nesmetano obavljanje telefonskih poziva. Ti pozivi su podržani tehnologijom uklanjanja okolne buke.

Sa unutrašnje strane naočare se nalazi led lampica koja pokazuje napunjenost baterije ili status naočara tj. da li su naočare spremne za uparivanje ili ne.



Nove Facebook Ray-Ban Stories naočare mogu da pruže 6 sati korišćenja nakon poslednjeg punjenja. Cena im je $300, a ako se odlučite za polarizovana stakla, onda je cena $330. Za verziju sa tranzicionim staklima je potrebno izdvojiti $380. Postoje tri okvira izmađu koji možete birati: Wayfarer, Round i Meteor. Naočare su trenutno dostupne u sledećim zemljama: S.A.D. Kanadi, Italiji, Irskoj i Australiji.