Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti emotikone na Windows 10 ili Windows 11 računarima? (VIDEO)

Kako koristiti emotikone na Windows 10 ili Windows 11 računarima? (VIDEO)

Pritiskom na određenu kombinaciju tastera aktivirate panel koji vam olakšava unos emotikona tj. “smajlija”, GIF-ova, simbola i slično. Evo kako da aktivirate taj panel, kad i gde god da se nalazite na Windows-u.  

Windows 10 verzija operativnog sistema je po prvi put donela panel sa emotikonima. Ovo nije ništa novo za Android i iOS korisnike jer je nešto poput ovog panela njima bilo dostupno u okviru tastature.

 



Međutim, za PC korisnike, razmena poruka koji uključuje emotikone nije bio lak zadatak. Međutim, vremenom su i GIF-ovi postali vrlo popularni i postali vrlo kreativan resurs za kreativno izražavanje.

Microsoft je uvideo važnost emotikona i GIF-ova kod dopisivanja pa je razvio panel koji omogućava brzu i laku pretragu tj. unos emotikona. Taj panel je nedavno ažuriran pa emotikoni dolaze sa novim “Emoji 13.1” izgledom. Osim izgleda, paket emotikona se proširio pa tako imamo srce emotikon koji je u plamenu, Postoji još novih emotikona, ali neće ih nabrajati.

Panel sa emotikonima i GIF-ovima se na Windows 10 ili Windows 11 računarima može aktivirati bilo kada, sledećom kombinacijom tastera:

Windows + . 



Dakle, potrebno je u isto vreme da pritisneteWindows” taster i taster za unos tačke.