Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google je objavio žive pozadine pod nazivom "Meter"! (VIDEO)

Google je objavio žive pozadine pod nazivom "Meter"! (VIDEO)

Google je objavio prve "Materijal Design" žive pozadine koje prikazuju inormacije o WiFi signalu, napunjenosti baterije, količini obaveštenja i slično. Pogledajte kako one izgledaju, a ako vam se dopadnu, preuzmite ih! 

Danas, ekipa iz “Google Creative” studia su iskoristili staru dobru funkciju Android-a kako bi napravili sopstvene žive pozadine. Naziv ovih živih pozadina (eng. live wallpaper) je “Meter”. Ono što je bitno je to da ove pozadine prikazuju informacije o jačini signala, jačini WiFi konekcije, napunjenosti baterije i količini obaveštenja, kroz geometrijske oblike.

Meter ideja je prvobitno proistekla od Mikel Closer programera. Kode je kasnije dostavljen momcima Jonas Jongejan i Kyle Philips, a ceo projekat je deo “Android Experiments” porojekta o kom smo vam pisali ranije.



>> "Google Experiments" je projekat koji ima cilj da pokaže šta sve to Android može. Evo šta su do sada uspeli da prezentuju! <<

Kodu ove aplikacije možete pristupiti putem “Github”-a.

Na priloženoj fotografiji možete i sami videti kako odprilike to izgleda. Prvi primer je za bateriju, drugi za WiFi i treći je za obaveštenja. Ove pozadine su žive pa samim tim pomeranjem telefona interagujete sa prikazanim oblicima.

Prilikom postavljanja neke od ovih živih pozadina, potrebno je štiklirati par kockica i dati dozvole aplikaciji da pristupi informacijama o WiFi modulu, bateriji, obaveštenjima i slično… Kada to obavite, na početnom ekranu će biti prikazani geometrijski oblici koje smo gore pominjali. Meter žive pozadinu možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:



>> Meter <<