Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sada možete dodati vodeni žig u Google dokument!

Sada možete dodati vodeni žig u Google dokument!

Koristeći Google Dokumenti aplikaciju možete zaštiti svoje dokumente postavljanjem “vodenog žiga”.

Ukoliko ste pisac i neretko svoje dokumente predajete nekom na uvid, onda ćete se obradovati kada saznate da od sada Google Docs tj. Google Dokumenti aplikacija omogućava zaštitu dokumenata u videu vodenog žiga.

 



Vodeni žig ne mora obavezno da posluži samo kao zaštita dokumenata. To govorimo jer vodeni žig izgleda kao izbledela fotografija koja u pozadini vašeg teksta. Ako za vodeni žig izaberete vaš logo, onda će on imati još jednu ulogu osim zaštite, a to je brending.

Bilo kako bilo, opcija “watermark” tj. “vodeni žig” je postala dostupna pojedinim korisnicima Google Dokumenti servisa. Trenutno ne mogu baš svi koristiti ovu novu funkcionalnost, ali to će se brzo promeniti.

Animated GIF

Opcija “watermark” se nalazi u okviru padajućeg panela “Umetni”. Sve što treba da uradite je da učitate sliku koja će poslužiti kao vodeni žig, da podesite veličinu slike i da li će slika biti providna ili ne. To je to! Google će automatski primeniti vodeni žig na sve strane Google dokumenta.

Ovaj vodeni žig će biti vidljiv i kada svoj Google dokument izvezete u neki drugi format. Primera radi, ako svoj Google dokument koji poseduje vodeni žig izvezete u Word formatu, on neće nestati kada taj dokument otvorite u pomoću Microsoft Word programa.

Ovu funkcionalnost polako dobijaju prvo Google Workspace korisnici, a ostali bi trebalo da očekuju ovu opciju nakon 11. oktobra, 2021. godine.