Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako fizički nadograditi memoriju vašeg iPhone ili iPad uređaja!

Kako fizički nadograditi memoriju vašeg iPhone ili iPad uređaja!

Pre nego što se odlučite da kupite Apple proizvod sa 64 ili 128 GB, pogledajte koje su opcije na raspolaganju! 

iPhone i iPad su svetski poznati uređaji, međutim ako ste od onih osoba koje vole da sve svoje podatke nose sa sobom, onda ćete za veoma kratak period od vašeg “iUređaja” dobiti informaciju da ste ostali bez slobodnog prostora za skladištenje datoteka. Evo kako da dodate više ROM memorije na vaš iPhone ili iPad bez JailBreak-a ili “čačkanja” po telefonu!

 



Jedan od najvećih nedostataka Apple proizvoda je to što ne postoji način da se putem MicroSD kartice proširi memorija telefona. Android uređaji sa druge strane uveliko to podržavaju, praktično je to postao standard kod njih.

Jedan od načina da se sve ovo zaobiđe i reši problem je da kupite iPhone ili iPad sa većim skladišnim kapacitetom. To rešenje iziskuje mnogo veće ulaganje tj mnogo više novca tako da ćemo mi da vam “dojavimo” neke druge načine:

IOGEAR MediaShair

Ovo je mnogo više od dodatnog slobodnog prostora. Ovaj uređaj donosi punu fioku mogućnosti. Počećemo sa slotovima koje on ima: SD do 2 GB, SDHC do 32 GB, SDXC do 2 TB, USB za Flash disk ili za prenosivi hard disk. IOGEAR MediaShair  ima ugrađen WiFi modul koji sve podatke može emitovati preko njega. Ono što je super kod ove multimedijalne kutije je to što u sebi ima ugrađenu bateriju koju možete napuniti i koristiti kao eksternu bateriju i pomoću nje puniti bilo koji drugi uređaj. IOGEAR MediaShair je poveziv sa 7 različitih iOS ili Android uređaja u isto vreme.

Oduševićete se kada čujete sledeće! IOGEAR MediaShair može poslužiti i kao Accsess Point ruter. Dakle, možete ga povezati sa nekom od dostupnih WiFi mreža i tu istu mrežu kasnije podeliti preko IOGEAR MediaShair-a svom telefonu radi korišćenja interneta i pristupa svim vašim podacima u isto vreme.

Svim svojim podacima koji su uskladišteni na IOGEAR MediaShair možete veoma lako manipulisati uz pomoć besplatne aplikacije. I na kraju kao šlag na torti, reći ćemo vam da IOGEAR MediaShair ima LAN ulaz. Ako se nekada nađete u situaciji da imate internet preko LAN-a (kabla), a ne preko WiFi-a, onda uz pomoć ove multimedijalne kutije možete konvertovati internet signal sa LAN-a u WiFi. Dodaćemo samo i to da je IOGEAR MediaShair poveziv sa Windows i Mac računarima.

Ovaj “strava” uređaj ide i uz “po malčice strava” ceni, ali to ne bi trebalo da bude prepreka jer dobijate jedan “ digitalni švajcarski nož” za svoj novac. Znači, za 99.95$ dobijate gomilu funkcija, opcija i usluga u jednom pakovanju.



OVDE možete poručiti IOGEAR MediaShair.

SanDisk iXpand

Ovo je flash disk koji ima USB port sa jedne strane i konektor za iPhone (eng. Lightning) sa druge. Ovo znači da SanDisk iXpand vrlo lako možete povezati i sa računarom, a i sa iPhone ili iPad uređajima, što uveliko olakšava prenos podataka između pometnih uređaja.

Manipulisanje datotekama se takođe vrši uz pomoć besplatne aplikacije, a kapaciteti SanDisk iXpand-a su 64 GB i 128 GB. Cena je 99.99$ za 64GB.

OVDE možete poručiti SanDisk iXpand.



Leef iBRIDGE

Evo još jedne alternative i načina da proširite memoriju svog “iUređaja”. Leef iBRIDGE takođe sadrži USB i Lightning konektore koji omogućavaju povezivanje, i na iPhone, i na Windows i Mac računare.

Manipulisanje datotekama se takođe vrši uz pomoć besplatne aplikacije, a kapaciteti Leef iBRIDGE-a su 16 GB i 256 GB. Cena za 16 GB je 59.99$

OVDE možete poručiti Leef iBRIDGE.