Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako nadograditi LG Optimus 4X HD na Android 4.4.4!?

Kako nadograditi LG Optimus 4X HD na Android 4.4.4!?

Evo kako da nadogradite LG Optimus 4X HD na Android 4.4.4 KitKat...

LG je poznat po svojim telefonima koji imaju čvrst i tanan dizajn, odlične ekrane i funkcije. Jedan takav telefon je LG Optimus 4X HD koji je u svoje vreme bio jedan od najboljih. On je predstavljen i pušten u prodaju februara meseca 2012 godine sa tada impresivnim karakteristikama. Te karakteristike detaljnije možete da pogledate na priloženom linku:

>> LG Optimus 4X HD P880 - karakteristike i cene <<

Ne može se reći da ovaj telefon i dan danas nije dorastao mlađoj konkurenciji. Optimus 4X HD  ipak nije za penziju. Šta vi mislite? Da li je telefon koji ima 720p ekran, četvorojezgrani procesor takta 1.5, 1 GB RAM-a, zadnju 8 MPx  i prednju 1.3 MPx kameru, za penziju? Da li on zaslužuje da bude odbačen? Naravno da ne! Pogotovu ukoliko se malo dotera. E pa to ćemo mi danas da uradimo…



Budući da Cyanogen ima zvanični CyanogenMOD za Optimus 4X HD, mi ćemo vam pokazati kako da ga preuzmete i instalirate. Ovaj CustomROM će doneti znatno lepšu, korisniju i fluidniju Android verziju od one zastarele koju on trenutno koristi. Takođe, CyanogenMOD 11 će doneti znatno bolje performanse i omogućiti vlasnicima ovog telefona da koriste pojedine apliakcije koje do sada nisu mogli. Shodno svemu ovom, predlažemo da se odmah bacimo na posao. Verujemo da ćete kasnije biti oduštevljeni svojim telefonom.

*Napomena

Sve što navedemo u daljem tekstu je rezultat našeg istraživanja koje smo mi temeljito sproveli. Obzirom da mi nismo tvorci CyanogenMOD-a ne možemo da garantujemo rad bez ikakve greške. Međutim ako realno govorimo, to vam ne garantuje ni sam proizvođač.

Ovom procedurom se narušava garancija ukoliko je imate. Mi nismo odgovorni za to, kao i za bilo šta drugo. Treba znati da postoje male šanse, koje se nekada mogu pretvoriti u ogroman problem, da se telefon pokvari nepravilnim izvršavanjem instaliranja. Nemojte da vas sve navedeno uplaši i obezhrabri da pokušate da promenite Android na svom LG Optimus 4X HD jer ne verujemo da ćete naići na bilo koji problem ukoliko pratite korake koje smo naveli. Mi moramo da se ogradimo jer ne želimo da nas bilo ko, zbog svoje nepažnje, dovodi u neprijatnu situaciju.

Kako pripremiti telefon

Da biste nastavili sa instalacijom CyanogenMOD-a potrebno je da telefon bude 100% napunjen i da imate instalirane drajvere za njega. Dok čitate ovo uputstvo i dok preuzimate drajvere sa priloženog linka ostavite telefon da se puni.

>>  LG PC Suite <<



Zatim je bitno da imate instaliran CWM Touch recovery. Detaljno uputstvo za to imate na priloženom linku:

>> Kako instalirati CWM Touch Recovery na LG Optimus 4X HD? <<

Imajte na umu da morate da imate otključan bootloader. Uputstvo za to je linkovano u okviru teksta čiji smo link već priložili iznad.

Kako instlairati CyanogenMOD na LG Optimus 4X HD

1. Preuzmite CyanogenMOD ROM sa priloženog linka. Kliknite na prvi ROM/LINK u nizu:



>> CM11 <<

2. Preuzmite Google aplikacije sa priloženog linka:

>> GAPPS 4.4.4 <<



3. Prebacite ZIP/RAR datoteke CM11 i GAPPS 4.4.4 na MicroSD karticu. 

4. Isključite LG Optimus 4X HD telefon.

5. Sada dugim pritiskom na tastere za uključivanje telefona i utišavanje tona prebacite LG Optimus 4X HD u CWM Touch recovery stanje.

6. Kada se nađete u CWM Touch recovery-u odradite “Data Factory Reset”, “Wipe Cache Partition” i “Wipe Dalvik Cache”.

7. Nakon detaljnog čićenja telefona putem navedenih opcija u CWM Touch recovery-u dodirnite na opciju “Install ZIP From SD Card”.

8. Zatim pronađite prethodno preuzetu CM11 datoteku, dodirnite na nju i potvrdite instalaciju.

9. Po završetku instalacije CyanogenMOD ROM-a instalirajte Google aplikacije na isti način kao što ste instalirali CM11. Dakle, dodirnite na opciju “Install ZIP From SD Card”, pronađite prethodno preuzetu GAPPS 4.4.4 datoteku, dodirnite na nju i potvrdite instalaciju.

10. Po završetku instalacije GAPPS 4.4.4 datoteke vratite se na početni ekran CWM Touch recovery-a i pritisnite na opciju “Reboot” kako biste restartovali telefon.

Prvo podizanje nove verzije Android operativnog sistema obično duže potraje tako da ako zaglavite na boot animaciji nemojte se uplašiti jer je to normalno. Tačnije, normalno je da se zaglavite na nekih 5-15 minuta.