Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako po prvi put podesiti Windows 10 telefon?

Kako po prvi put podesiti Windows 10 telefon?

Imate novi Windows 10 telefon? Nikada do sada niste koristili neki Windows telefon? Ako je tako onda će vam ovo uputstvo pomoći da pravilno postavite Windows 10 telefon i osposobite ga za rad.

Bilo da dolazite sa nekog starijeg Windows telefona ili ste potpuno novi sa Windows 10 telefonima, ovo uputstvo će vam svakako biti od koristi. Generalno, Windows telefone nije uopšte teško postaviti po prvi put. Može vam oduzeti svega nekoliko minuta od momenta kada ga uključite. Imajte na umu da se dalje uputstvo može primeniti na sve Windows 10 telefone.

 



Postoji dva načina da postavite svoj Windows 10 telefon:

- Postaviti ga kao nov, što znači da je potrebno kreirati nalog. Ova varijanta je za one koji do sada nikada nisu koristili Windows telefone.

- Postaviti na konto naloga koji ste ranije koristili. Ukoliko odlučite da postavite Windows 10 telefon koristeći već postojeći nalog, onda očekujte da će mnogo toga biti vraćeno sa starog uređaja.

Kako postaviti Windows 10 telefon pomoću novog naloga?

1. Prvo odaberite jezik. Mi ćemo u našim primerima koristiti engleski.

2. Zatim odaberite zemlju ili region u kom živite pa dodirnite na “Next” taster.

3. Odmah po dodiru na “Next” taster bićete upitani da pročitate i prihvatite uslove korišćenja. Vi naravno to i učinite dodirom na taster “Accept”.



4. Prilagodite vreme i datum odabravši vašu vremensku zonu. Kada to obavite, dodirnite na taster “Next”.

5. Zatim se povežite na svoj WiFi kako bi mogli da nastavite sa postavljanjem telefona.



6. Nakon konektovanja na neku WiFi mrežu bićete upitani da se upustite u korak po korak podešavanje telefona. Naravno, imate mogućnost da se izabere brzo podešavanje, odnosno “Express”. Mi smatramo da je “Express” opcija sasvim ok i da je treba iskoristiti kod ovog koraka.

7. Potom se prijavite na svoj Microsoft nalog. To može biti i onaj Microsoft nalog koji koristite na računaru. E sada, uvek možete kreirati i novi Microsoft nalog klikom na taster “Create account”.



Kako povratiti sve stare postavke i koristiti Windows 10 telefon sa već postojećim nalogom?

Generalno, sve je manje više isto kao i u prvoj proceduri, stim da na kraju treba da se upustite u detaljno postavljanje Microsoft naloga kako bi kasnije mogli da odaberete tačan “backup” odnosno rezervnu kopiju. Šta to znači za vas? To znači da možete da vratite sve aplikacije, postavke i slično sa Windows uređaja koji ste ranije koristili.

U slučaju da vam se ne pojave rezervne kopije vaših prethodnih uređaja, to znači da ih ranije niste ni kreirali.

Finaliziranje

Sada treba da aktivirate opciju za automatsko čuvanje fotografija, video snimaka i dokumenata na OneDrive. To možete učiniti jednostavnim dodirom na “Next”, a ukoliko to ipak ne želite da uradite, samo dodirnite na “Not Now” taster.

I na kraju dodirnite na taster “Use Cortana” ukoliko želite da vam digitalni asistent bude aktiviran, a ako ne samo dodirnite na “Not Now” taster. Nakon toga, telefon će sam odraditi ostatak posla. Vi samo treba da sačekate nekoliko minuta.