Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti da LED blic služio kao LED notifikaciona lampica!?

Kako podesiti da LED blic služio kao LED notifikaciona lampica!?

Ko kaže da iPhone nema LED lampicu!? Dobro, možda nema LED lampicu ali ima LED blic koji može poslužiti kao sredstvo za vizuelno obaveštenje o pristiglim porukama, propuštenim pozivima i slično. Pogledajte kako da aktivirate ovu funkciju.

iPhone nikada nije imao LED notifikacionu lampicu kao pojedini Android uređaji. Ipak, LED blic koji se nalazi pored kamere na iPhone uređajima se može pretvoriti u notifikaciono sredstvo koje će vas obaveštavati o poruci, propuštenom pozivu ili aktivnosti na Facebook društvenoj mreži.

Ovo može biti itekako zgodno ako je vaš telefon u režimu bez uznemiravanja. Tada, ako je telefon položen ekranom na dole, u mogućnosti ste da vidite da li vam je neko poslao poruku, da li imate propušten poziv i slično. LED blic će zasvetleti u više navrata kako bi signalizirao da postoji obaveštenje koje nije pregledano.



Ovo nije nova funkcija na iOS platformi već je ima već godinama unazad. Bez obzira na ovu činjenicu, mnogi ne znaju da funkcija zapravo postoji. Naravno, aktiviranje funkcije je malo zamršeno budući da je skrivena na nelogičnoj lokaciji.

Dakle, funkcija koji treba da aktivirate se nalazi u okviru kategorije “Accessibility” koja je svrstana ispod naslova “General”. Sve što trena da uradite je prebacite “LED Flash for Alerts” prekidač na “ON”.  Kada to aktivirate, svaka notifikacija će se odraziti na LED blic iPhone uređaja, naravno u veoma kratkim intervalima simulirajući LED lampicu.

Ova funkcija je primarno tu zbog osoba koji imaju problema sa sluhom, međutim ispostvailo se je bez obzira na okolnosti ovo veoma zgodna funkcija.