Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako skinuti Google aplikacije na Huawei P60 Pro telefonu? (VIDEO)

Kako skinuti Google aplikacije na Huawei P60 Pro telefonu? (VIDEO)

Od sada možete direktno u Huawei App Gallery prodavnici da preuzmete potpuno funkcionalne Google aplikacije, uključujući Google Mape, Google Drive, Gmail, itd. Evo o čemu se radi. 

Huawei neprestano radi na unapređivanju svog ekosistema, bilo da se radi o hardveru ili softveru. Ako bolje pogledamo, Huawei nas je snabdeo vrhunskim pametnim satovima, slušalicama i kao po običaju, fantastičnim telefonima. 

 



Da bi ugođaj pri korišćenju tih uređaja bio na najvišem nivou, potreban je dobar softver koji će da pokreće te uređaje i poveže ih u jedan pouzdan i jednostavan ekosistem. E sada, u zavisnosti o kojem se tržištu radi, Huawei je primenio neka rešenja u vidu HarmonyOS i EMUI operativnih sistema. U Aziji je dominantan HarmonyOS, a u Evropi EMUI. 

Oba operativna sistema su bazirana na HMS-u tj. Huawei mobilnim servisima. To u praksi znači da ćete na Huawei telefonima i pojedinim pametnim satovima imati Huawei App Gallery aplikaciju i Cloud rešenje za sihronizovanje podataka.

Međutim, HMS i GMS nisu ista stvar i ono gde nastaje problem su Google aplikacije. One ranije nisu nativno mogle da rade na Huawei telefonima. To više nije slučaj! 

Sada, bez obzira koji Huawei telefon koristite, direktno u Huawei App Gallery prodavnici možete pronaći i instalirati sve aplikacije koje se oslanjaju na Google mobilne servise. 



Ranije ste to morali da radite pomoću aplikacija trećeg lica kao što je recimo Gspace ali to je sve išlo izvan App Gallery prodavnice. To se promenilo i mi ćemo vam danas pokazati kako da direktno iz Huawei App Gallery aplikacije instalirate sve aplikacije koje ste navikli da koristite, uključujući i one Google aplikacije.

Pričaćemo i o tome na koji način je Huawei to postigao, kako možete da poboljšate obaveštenja, ali i o tome šta još to Huawei App Gallery prodavnica može da ponudi. Kada prvi put pokrenete App Gallery prodavnicu, biće vam ponuđeno da instalirate najpopularnije i najkorišćenije aplikacije. 



Tu mogu biti razne igrice, news aplikacije, bankarske aplikacije, aplikacije za gledanje filmova, za prevoz i slično. Ja sam već gomilu aplikacija instalirao pa je App Gallery prodavnica meni ponudila nešto što smatra da će mi biti korisno i interesantno, a da ja to trenutno nemam na telefonu. Ja ću recimo izabrati Moovit aplikaciju.



Kada se aplikacija instalira, potrebno je da se vratite korak unazad i tako ćete pristupiti početnom ekranu. Hajdemo da vidimo šta mi tu sve imamo. Trenutno smo na “Aktuelno” stranici i tu možemo primetiti baner sa predlozima za instalaciju određenih aplikacija kao i neke korisne informacije. Odmah ispod su kategorije “Promotion”, “Gifts”, “Wishlist”, i “Live Chat”.

Sam naziv objašnjava čemu koja kategorija služi, a mi ćemo samo ukratko proći one interesante kategorije. U okviru “Gifts” kategorije možete pronaći neke poklon aplikacije koje dobijaju samo korisnici Huawei telefona.

A ako vam treba podrška vezano za korišćenje App Gallery prodavnice, uvek se možete obratiti zajednici u okviru kategorije “Live Chat”. Tu imate neke česte diskusije, a pri dnu se nalazi polje preko kojeg možete postaviti pitanje botu. Nažalost, podržan jezik je engleski i to je nešto što Huawei treba da unapredi u narednom periodu.

Ako se spustimo niz stranicu “Aktuelno” videćemo da se tu nalaze neke podkategorije poput “Nove aplikacije”, “Nove igrice” i “Najbolje nedeljne aplikacije”. Kasnije se nizaju pojedinačni predlozi.

 Ako se prebacimo na “Top” stranicu, dobićemo najbolje rankirane aplikacije među kojima su i one koje se oslanjaju na Google mobilne servise. Sve te aplikacije možete instalirati dodirom na jedan taster, a to je “instaliraj”. Dakle, bez dodatnih podešavanja, bez korišćenja aplikacija trećeg lica i bez preuzimanje zasebnih prodavnica koje nude preuzimanje aplikacija kao što je recimo APKPure.

Ova lista će svakako biti drugačija kod vas jer ona prikazuje samo one aplikacije koje se trenutno ne nalaze na telefonu. A ako želite da pogledate koje su to najbolje rangirane igrice, samo se prebacite u taj prikaz dodirom na “Game Rankings“ isečak.

I poslednja stranica koji imamo je “Trending”. Tu imamo različite kategorije i podkategorije koje bi trebalo da organizuju prikaz aplikacija ali i informacije koje su trenutno u trendu. Ovo je možda i najlakši način da dođete do nekih novih interesantnih aplikacija koje ranije niste imali prilike da probate.

Ok, ovo su stranice koje Huawei App Gallery ima u okviru kategorije “Featured”. Međutim, to nije sve. Na dnu ekrana se nalaze još tri kategorije. Naredna je “Aplikacije”. 

Tu naravno možete pronaći sve dostupne aplikacije. Možete ih pretražiti pomoću kategorija, a možete koristiti panel za pretragu u gornjem desnom uglu ekrana. 

Ako koristite Huawei pametni sat, onda ćete u okviru “Aplikacije” kategorije pronaći “Watch” kategoriju gde imate aplikacije koje su kompatabilne sa vašim pametnim satom.

Sledeća kategorija je “Igrice” i tu, vrlo logično, možete pronaći sve igre koje su dostupne na App Gallery prodavnici.

Poslednja kategorija je “Ja” i tu ćete pronaći neke opcije i funkcije za prilagođavanje vašeg Huawei naloga. Tu možete dodati karticu pomoću koje kasnije možete kupovati unutar App Gallery prodavnice. Tu takođe možete pronaći listu želja koju ste prethodno kreirali, kao i neke informacije vezano za istoriju kupovine.

Istakli bismo to da pri dnu liste imate par korisnih opcija i funkcija. “Čistač memorije” vam omogućava da obrišete sve nepotrebne podatke koje se mogu nagomilati prilikom instalacije i korišćenja aplikacija.

Takođe, ažuriranje svih aplikacija možete obaviti pomoću “Proveri ažuriranje” opcije tako da ćete vrlo lako doći do najnovijih verzija aplikacija koje koristite.

To je to što se Huawei App Gallery prodavnice tiče. Nadamo se da smo vam malo približili kako je ona struktuirana. A sada da vam pokažemo kako da instalirate aplikaciju koja se oslanja na Google mobilne servise.

Kako instalirati Google aplikacije direktno iz Huawei App Gallery prodavnice?

Pretražite neku Google aplikaciju. Neka to bude recimo YouTube. 

Kao rezultat pretrage će vam se prikazati željena aplikacija i “Instaliraj” taster u produžetku. Ako malo bolje pogledate, ispod naziva aplikacije ćete imati i informaciju u tome na koji način će se ta aplikacija koristiti tj. instalirati. U našem slučaju će se koristiti GBox. U pitanju je aplikacija koja je integrisana u okviru Huawei App Gallery prodavnice i koja funkcioniše na principu Gspace aplikacije, samo sa ažurnijim sistemom notifikacija. 

Jednom kada dodirnemo na “Instaliraj” dobićemo obaveštenje da je potrebno da preuzmemo “GBox” aplikaciju jer to ranije nismo učinili. Samo dodirnite na “Instaliraj” i sačekajte oko par minuta. 

Zatim dodirnite na “Otvori” u produžetku YouTube aplikacije i sačekajte da se po prvi put obavi optimizacija i podešavanje GBox aplikacije. To može potrajati oko minut i to će se dogoditi samo pri prvoj instalaciji. 

I to je to! Spremni ste da koristite Google aplikaciju. Moći ćete da se prijavite na svoj Google nalog, da blagovremeno dobijete obaveštenja i da jednostavno koristite aplikacije bez ikakvih poteškoća. 

Dobro je napomenuti da je pored GBox implementacije dostupna i Petal Search implementacija u okviru Huawei App Gallery što će dodatno olakšati pronalaženje i instaliranje onih aplikacija koje nisu Google.

Ako imate neko pitanje slobodno nam pišite u komentarima ili ga postavite na našem forumu:  

>> Pitanja i odgovori <<