Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Andromium Superbook će pretvoriti vaš Android telefon u LapTop! (VIDEO)

Andromium Superbook će pretvoriti vaš Android telefon u LapTop! (VIDEO)

Za samo 100$ ćete moći da konvertujete svoj Android telefon u LapTop! Evo kako…

Niko ne može osporiti da današnji pametni telefoni sve više i više postaju tiliko moćni da nadjačavaju LapTop računare… Vlasnik jednog premium telefona vrlo lako može biti izfrustriran time što je njegov LapTop slabiji, dok je telefon sa druge strane znatno moćniji.

 



Na kraju krajeva, kako na jednom tako moćnom uređaju, kao što je premium telefon, iskoristiti pun potencijal kada je erkan svega oko 5.5 inča, u proseku? Povezivanje sa gedžetima i pametnim televizorima bude zgodno rešenje, ali ne i za posao ili neku malo zgodniju zabavu…Nekako je uvek nedostajalo nešto što će upotpuniti funkcionalnost jednog veoma moćnog pametnog telefona.

Ispostavilo se da je to nešto zapravo  “Andromium Superbook” uređaj koji pretvara telefon u laptop. Andromium je tačnije tastatura, baterija i ekran u obliku LapTop-a. Sve ostalo je spakovano unutar telefona koji koristite. Pa hajdemo da zaronimo u detalje kada je reč o samim karakteristikama Andromium Superbook uređaja.

Andromium Superbook ima ekran dijagonale 11.6 inča, rezolucije 1366*768, koji nije osetljiv na dodir. Tastatura je QWERTY tipa sa integrisanim tasterima za navigaciju kroz Android. Pod tim se podrazumeva taster za korak unazad i taster za pregled nedavno korišćenih aplikacija. Naravno, tu je i takozvani “touchpad,” odnosno panel osetljiv na više dodira koji služi za manipulisanjem kursora.



Ispod tastature i touchpad-a se nalazi baterija kapaciteta 7.500 mAh koja može pružiti do 8 sati života. Iako smo vam govorili da “mozak” u samom telefonu, postoji i nešto unutar Andromium Superbook-a što mi nazivamo “srcem.” Naime, radi se Displaylink‘s 4xxx čipsetu koji omogućava prenos slike sa ekrana telefona na sam sam ekran Andromium-a, bez ikakvih grešaka i kašnjenja.

Sve dok je telefon USB OTG kompatabilan, korišćenje Andromium Superbook-a je moguće, a podešavanja traju par minuta. Telefoni sa USB Tip C konektorom nisu izostavljeni te je moguće upariti i njih sa Andromium Superbook-om. Pride, ti uređaji će uporedo moći da se pune i koriste kao računar dok su povezani Andromium Superbook-om, dok oni sa MicroUSB konektorom to neće moći da izvdu sem ukoliko nisu u pitanju telefoni novije generacije.

Just plug and play



Inače, da bi telefon bio konvertovan u celosti u LapTop uz Andromium Superbook, potrebno je na njega instalirati Andromium aplikaciju koja telefnu daje desktop korisnički izgled poput onog na Chrome OS-u. Već je objavljena beta verzija ove aplikacije.

Da ne zaboravimo, Andromium Superbook je kompatabilan sa Android 5.0 LolliPop telefonima koji imaju minimum 1.5 GB RAM-a i USB OTG podršku. On će koštati 100$ dok je na Kickstarter-u, a isporučuje se sa USB OTG kablom i adapterom za punjenje. Procenjeno je da će se isporuka vršiti u februaru 2017. godine ali to još uvek nije zvanična informacija. Na ovom LINKU možete podržati projekat i sebi obezbediti jedan “FullTime” gedžet!