Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Blocks je prvi modularni pametni sat! (VIDEO)

Blocks je prvi modularni pametni sat! (VIDEO)

Pogledajte kako izgleda prvi pametni sad sa modulima koji se mogu menjati!

Tim koji stoji iza Blocks modularnog pametnog sata je po našem mišljenju napravio proizvod koji će promeniti celokupnu sliku o pametnim satovima. Danas korisnici ne vole previše pametne satove, a to govori njihova popularnost. Vidimo da samo par modela preživljava dok su ostali modeli potpun promašaj. To nas navodi do zaključka da proizvođači negde greše.

 



Budimo iskreni. Niko ne želi smanjeni pametni telefon na svojoj ruci. Ako ga već nazivaju pametnim, onda nek on stvarno bude nešto što će impresionirati sve. Blocks je sat koji će to i uraditi.

Blocks je sat koji može da se nadogradi raznoraznim modulima. Ti moduli su ustvari narukvica. U proseku Blocks ima 4 dodatnih modula koji mogu podrazumevati NFC, GPS, senzor za čitanje otiska prstiju, senzor koji prati rad srca i slično. Samo jezgro je zapravo AMOLED ekran koji ispod sebe pakuje komponente poput procesora, Bluetooth modula, RAM, SSD internu memoriju i slično. To znači da Blocks može da radi samostalno bez modula kao i svaki drugi prenosivi Bluetooth uređaj. Ono što ga čini drugačijim od ostalih pametnih satova je to što korisnik u svakom momentu može da menja strukturu modula i tako prilagodi sat svojim potrebama.

Recimo kada korisnik želi da odradi fitnes trening on veoma brzo može nakačiti module za praćenje rada strca, za merenje koraka, za praćenje lokacije i tako podigne kvalitet treninga. Mnogo je različitih scenarija gde moduli mogu pomoći da život bude lakši. To standardni pametni satovi ne mogu pružiti jer njihova namena se ne može menjati po potrebi.

Running out of battery? We've got you covered!



Blocks sat ne izgleda tako kabasto, s osbzirom da svaki deo njegovog tela biva ispunjen čipovima. Naprotiv, dizajn je pristojan, pre svega suptilan, a kako tim koji stoji iza Blocks sata navodi, mnogo su se trudli da bi ovaj sat lepo izgledao i bio kvalitetno izrađen.

Kickstarter je podržao ovaj projekat kao i mnogi drugi, uključujući pojedine ozbiljne kampanje, pa tako sada Blocks ima preko 750.000$ sakupljenih donacijama. Module za Blocks sat neće praviti samo jedna kompanija već se mnogi moći da srađuju sa timom i uz pomoć programera kreirati inovativne module. Inače, Blocks planira da u skorijoj budućnost napravi module kao što su GSM data, senzor za otiske prstiju, kamera modul i SSD modul. 

Want to leave your wallet at home? We’ve got you covered! Make your payments with a flick of your wrist.



Blocks će biti kompatabilan sa Android i iOS uređajima, a tim tvrdi da naporno rade na tome da kreiraju zajednicu programera koji će razvijati zanimljive aplikacije kako bi iskoristili "moć narukvice" tj. modula.

Za sada Blocks je samo prototip, potpuno funkcionalan naravno, a tako će ostato sve do maja 2016. godine kada će najverovatnije predstaviti verziju za šire mase. Samo jezgro tj. ekran, bez modula koji čine narukvicu će koštato 195$, a kompletan Blocks sat sa modulima će koštati 205$. Pogledajte video koji detaljnije prikazuje revolucionarni Blocks pametni, modularno sat.