Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sve baterije postaju eksterne baterije uz pomoć “Better Re”! (VIDEO)

Sve baterije postaju eksterne baterije uz pomoć “Better Re”! (VIDEO)

Pretvorite bilo koju staru ili novu bateriju koja je nekada korišćena na mobilnom telefonu u eksternu bateriju. 

Ako često čitate naš portal, verujemo da delite sa nama radost i uživanje pri upoznavanju sa novim tehnologijama, uređjima i softverskim rešenjima. Međutim da li ste se nekada zapitali koliko je sve to zdravo za našu okolinu?

Poslednjih godina giganti su počeli da vode računa o tome da li su njihovi proizvodi reciklažni, da li ugrožavaju prirodu i uopšte okolinu korisnika. Mnogo takvih projekata i sitnih gestova ovih ogromnih kompanija. Međutim šta sa kompanijama koje su tek nastale? Njih je teško pratiti i još teže navesti da budu ecofriendly.



Jedan zako zanimljiv projekat koji je bio finansiran na Kickstarter.com sajtu je zaživeo i već sada možete poručiti proizvod koji će reciklirati bilo koju staru bateriju koja vam je ostala tu negde po kući. Nije važno koliko je ona velika ili tanka jer će sa svojim fizičkim predispozicijama sigurno stati u “konverter” tj “Better Re”.

Radi se o proizvodi koji ima za cilj da sve stare paterije mobilnih telefona pretvori u eksternu bateriju. Dakle, prvo što nam pada napamet je da će ovaj proizvod smanjiti procenat nerecikliranih baterija. Drugo, kao što svi zaključujemo, jeste da ćemo uz Better Re uvek imati dodatni “đus” za naš tablet ili telefon. Super je to što jednostavnom zamenom baterije u “Better Re” dobijate svež izvor “đusa” pa tako možemo koristiti vuše nego jednu bateriju jer se one u par koraka menjaju.

Ako vas brine efikasnost starih baterija situacija je sledeća. Nakon par godina korišćenja baterije njeg kapacitet se smanji od 5 do 20% što realno nije previše. Školjka odnosno konverter “Better Re” ima mogućnost da napuni bateriju koju trenutno koristi, a putem USB kabla puni ostale uređaje. Postoji tri verzije “Better Re” fioke za bateriju, da se tako izrazimo, pa tako možete izabrati zmeđu standardne verzije sa jednim slotom za bateriju, duple verzje sa dva slota za bateriju i troduple verzije sa tri slota za bateriju. Naravno cene variraju od verzije fioke tako da je na vama ostalo da se odlučite. Takođe možete birati da li želite USB za iPhone ili Android uređaje. Zanimljivo je to da možete poručiti da vam se ugravira nešto na jednoj od bočnih stranica, kao i boju tela fioke. Što se cena tiče one variraju u odnosu na paket za koji se odlučite. Ukoliko vam se dopada ideja da sve vaše baterije po kući ponovo dobiju novu svrhu, na priloženom linku možete poručiti “Better Re” proizvod:

>> Better Re <<