Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Hohem iSteady Pro 2 - Najbolji budžetni gimbal za akcione kamere!

Hohem iSteady Pro 2 - Najbolji budžetni gimbal za akcione kamere!

Ako tražite povoljni stabilizator tj. gimbal za vašu akcionu kameru kao što je GoPro, Sony RX0, DJI Osmo i sl. onda je iSteady Pro 2 sigurno najbolji izbor.

Iako pojedine akcione kamere poseduju sopstven sistem stabilizacije slike, gibmal je svakako uvek dobrodošao kao dodatni vid stabilizacije. 

 



Ipak, gimbal ne služi samo za stabilizaciju videa, već za neke druge korisne funkcije kao što su panovi, rotacija kamere u bilo kom smeru (360°) i praćenje talenta koji se snima pomoću džojstika ili aplikacije za telefon.

iSteady Pro 2 je pre svega prilično kvalitetno napravljen, iako je u celosti od plastike. Ručka mu je gumirana što je svakako sjajan dodatak, a kontrole su mu i više nego jednostavne. Tu su tasteri za odabir moda, za zaključavanje osa oko kojih će stabilizacija vršiti i džojstik za manipulisanje kamere. 

Sjajno je to što iSteady Pro 2 može da odoli kratkim kontaktima sa vodom. Kako iz Hohem kompanije tvrde, nije nikakav problem ukoliko kratko snimate na kiši. Koliko smo razumeli, bitno je samo da se gimbal ne potopi u vodu. 



iSteady Pro 2 gimbal dolazi sa krutom futrolom koja ga štiti prilikom transporta, sa kablićem za punjenje i sa mini stalkom koji može da se montira na samom dnu ručne.

Super je i to što odmah pored tastera za kontrolu iSteady Pro 2 ima još jedno mesto gde možete da zavijete mikrofon ili držaš za telefon, sve zavisi šta vam je potrebno. Ovo automatski doprinosi boljem korisničkom iskustvu o čemu retko koji drugi prizvođač budžetnih stabilizatora razmišlja.



Montiranje akcione kamere je vrlo jednostavno. Postoji gumirana štipaljka koja pomoću šrafova steže akcionu kameru, da tako kažemo, i čvrsto je drži u svom ležištu. 

Sjajan dodatak kablić putem kog je moguće puniti akcionu kameru pomoću samog iSteady Pro 2 stabilizatora. A kada već govorimo o bateriji, nakon jednog punjenja, iSteady Pro 2 gimbal bi trebalo da izdrži oko 12 sati rada što je i više nego dovoljno za jedan dan. 



Zhvaljujući aplikaciji koja se može instalirati na telefon, iSteady Pro 2 može da posluži za kreiranje motionlapse-a. Naravno, aplikacija nudi i neke druge opcije kao što su vraćanje kamere na podrazumevanu poziciju (eng. re-center), zaključavanje osa i sl. I da, moguće je putem aplikacije kontrolisati kretanje kamere putem virtuelnog džojstika. 

Kada je reč o performansama gimbla, tu ćemo reći da je stabilizacija i više nego odlična. Za cenovni rang u kojem se on nalazi, stabilizacija videa preko iSteady Pro 2 je fenomenalna. Nije sve perfektno u smislu da iSteady Pro 2 uspeva da stabilizuje video bez ikakvih vibracija, ali je dovoljno dobro da može poslužiti i u profesionalne svrhe za kreiranje nekih osnovnih snimaka.

Tri mala motora koja su zadužena za stabilizaciju akcione kamere oko tri ose su prilično brza. Nisu najbrža na tržištu, ali su svakako dovoljno brza da mogu da isprate većinu aktivnosti koje se dešavaju ispred kamere. Ono što je bitno da znate je da su motori na iSteday Pro 2 brži u odnosu na iSteady Pro model. Što se buke koji motori generišu tiče, oni su u granicama normale. Nisu toliko glasni da bi skrenuli pažnju sa dešavanja u videu na sebe.

žSve u svemu, iSteady Pro 2 je po našem mišljenju najbolji stabilizator za akcione kamere na tržištu! A ukoliko rešite da ga kupite, preko naše linka možete to učiniti po nižoj ceni. Više o ceni i iSteady Pro 2 stabilizatoru pogledajte na priloženom linku:

>> iSteady Pro 2 - Cena i karakteristike <<