Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Test kamera Galaxy Note 9 i iPhone X telefona po pitanju snimanja! (VIDEO)

Test kamera Galaxy Note 9 i iPhone X telefona po pitanju snimanja! (VIDEO)

Kamere Galaxy Note 9 i iPhone X telefona su testirane! Evo poređenja kada je reč o snimanju u 4K rezoluciji.

Galaxy Note 9 je lansiran 9. avgusta i već od tada znamo koje su mu tačno karakteristike kada je reč o kamerama. Iako su se mnogi nadali da će Samsung “izaći” sa nekim novim rešenjima za Note 9 model po pitanju kamera, to se nije dogodilo.

 



Kamere Galaxy Note 9 telefona su hardverski identične Galaxy S9 Plus modelu. To nam na neki način govori kakve to fotografije i video snimke možemo napraviti tim telefonom. Međutim, Samsung tvrdi da ipak postoje određena unapređenja koja se pre sve odnose na korišćenje veštačke inteligencije.

Najbolji način da se proveri koliko su kamere Galaxy Note 9 telefona dobre je da se uporede sa kamerema konkurentnih telefona kao što je iPhone X. Jedan od najpopularnijih YouTube kreatora, Casey Neistat, je napravio jednostavan i brzi test kamera tj. poređenje gde nam je omogućio da sami zaključimo koliko su zapravo kamere pomenutih modela dobre.

Ako nas pitate, snimci su prilično slični stim da iPhone X kalibriše bolje ekspoziciju. Sa druge strane, snimci na Glaxy Note 9 modelu su stabilniji u odnosu na one koji su načinjeni kamerama iPhone X modela. No, moramo napomenuti da je kvalitet vrlo sličan i da se nedostaci jedva primećuju. Čak bi se moglo reći da kamere oba telefona znaju da zakažu u istim aspektima pri različitim okolnostima.