Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da instalirate Edge Contact.apk koji koristi Samsung Galaxy S6 Edge!

Evo kako da instalirate Edge Contact.apk koji koristi Samsung Galaxy S6 Edge!

Dopada li vam se Galaxy S6 Edge? A ona njegova aplikacija za kontakte koji se mogu izvući sa ivice ekrana? Mi smo oduševljeni dizajnom i funkcionalnošću pa smo rešili da je probamo, probajte je i vi!

Napisano pravilo je da kada se pojave nove funkcije vodećih telefona one uvek brzo budu portovane kako bi radile na drugim uređajima. Zato nas i ne čudi to što smo naleteli na Edge Contact aplikaciju i uspeli da je pokrenemo na Galaxy S3 telefonu. Gomila programera je dugo radila na tome gde su kreirali zajednicu na Google+ društvenoj mreži.

 



Svi dobro znamo kako je super osećaj kada na svom telefonu, recimo Galaxy S3 modelu, uspemo da pokrenemo neke aplikacije koje se nalaze na najnovijim telefonima. E baš tu situaciju sada imamo.

Da objasnimo čemu služi Edge Contact aplikacija. Radi se o funkciji koju poseduje samo novi Galaxy S6 Edge telefon. Ona je najviše fokusirana na isticanju funkcionalnosti zakrivljenog dela ekrana S6 Edge telefona. Tačnije, to je panel sa unapred definisanim kontaktima koji se pojavljuje prevlačenjem prsta sa zakrivljene ivice ekrana. Ono najzanimljivije vezano za ovu funkciju, pored efikasnosti naravno, je izgled i animacija.

Edge Contact.apk datoteka je i dalje u BETA fazi što ne garantuje potpunu stabilnost i rad bez greške. Trenutno, Edge Contact vam omogućava da pomoću definisanih kontakta do kojih se dolazi prevlačenjem prsta obavljate samo pozive prema njima. Sa druge strane, originalna aplikacija dopušta i slanje SMS i email poruka.Takođe ćemo naglasiti da je zamućenje ekrana i dalje nedostupno u Edge Contact BETA verziji.

Ako ipak želite da probate dosadašnje delo mnogih programera koji su se potrudili da nam portuju ovu super aplikaciju, evo šta treba da uradite:

1. Da bi ste preuzeli aplikaciju Edge Contact treba da pristupite zajednici na  Google+ društvenoj mreži. U ovom slučaju niste obavezni da se učlanite već možete odmah da preuzmete .apk datoteku. Ukoliko se desi da ne možete da je preuzmete iz nekog razloga evo alternativnog LINKA.



2. Kada preuzmete .apk datoteku prebacite je na telefon i instalirajte. Ukoliko ne znate kako, evo uputstva:

>> Šta je APK datoteka i kako se instalira? <<

3. Nakon instalacije Edge Contact.apk datoteke, obrišite sve aktivne aplikacije. Ukoliko ne znate kako, evo uputstva:



>> Kako sprečiti da aplikacije rade u pozadini!? <<

4. Ako ste očistili sve aktivne aplikacije, onda možete bez brige startovati “Edge Contact” aplikaciju koja će se nalaziti u fioci sa aplikacijama (eng. menu) na vašem telefonu.



5. Nakon startovanja aplikacije biće vam predstavljene dve dostupne funkcije: prikaži imena (eng. show names) i koristi slova (eng. show letthers). Kako bi sve bilo kao na Galaxy S6 Edge telefonu, savetujemo da obe dostupne opcije aktivirate.

6. Vratite se na početni ekran kako bi ste mogli da podesite komandu. Pritisnite i zadržite taster za startovanje Google Now aplikacije. Na nekim modelima je to taster za početni ekran a na nekim je taster za dodatne opcije.

7. Kada se pojavi panel sa upitom koju aplikaciju da pokrene vi dodirnite na “Edge Contact” i taster “pokrenu uvek” (eng. always)

8. To je to, imaćete pristup Edge Contact panelu gde možete definisati kontakte koje želite.