Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Volite da slušate radio? Imamo jednu aplikaciju koja će vam se dopasti!

Volite da slušate radio? Imamo jednu aplikaciju koja će vam se dopasti!

Ako volite da slušate radio i ako pratite radio stanice od Slovenije pa sve do Makedonije, mislimo da imamo aplikaciju koja će vam dobro doći. Pogledajte o kojoj apliakciji se radi…

Portal Exyuradio.net postoji sa ciljem da okupi sve radio stanice bivše Jugoslavije kako bi svojim korisnicima obezbedio preslušavanje njihovih omiljenih pesama, emisija i ostalih radio programa. Oni nude emitovanje preko 400 različitih radio stanica tako da su veoma male šanse da vaša omiljena radio stanica nije prisutna u okviru jihovoj bazi.

 



U nameri da svojim korisnicima obezbede još kvalitetniju uslugu, portal Exyuradio.net je napravio aplikacije za Android i iOS uređaje. Mi smo je probali, koristili par dana i evo nas sada pišemo vam kao stalni korisnici aplikacije. Dopada nam se to što je aplikacija napravljena tako da brzo pronalazimo ono što želimo. Dakle, korisnički izgled je jednostavan, dobro organizovan i funkcionalan.

Kada startujete aplikaciju, ona će vas prvo pitati da je podesite po vašem ukusu. Izaberite opcije koje vam odgovaraju i nastavite dalje. Početna stranica ExYu Radio aplikacije će vam prikazati radio stanice sortirane po kategorijama koje su označene po nazivu države iz koje dolaze. Shodno tome na raspolaganju su vam katerogrije: izdvajamo, Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Dijaspora.

Na dnu početne stranice se nalazi panel sa ikonicama koji vam pomaže da se krećete kroz ExYu Radio aplikaciju.

Ako dodirnete na “nota” ikonicu pristupićete stranici gde su radio stanice sortirane po žanrovima. Sve radio stanice čiji je program recimo “pop” karaktera biće izlistane u okviru te kategorije. Ovo je fenomenalan način da sebi pronađete novu radio stanicu ukoliko vam je dosadašnja omiljena postala dosadna.

Sledeća u nizu stranica tj. “sat” ikonica je za pristup istoriji preslušanih radio stanica. Ova stranica može biti itekako zgodna ukoliko često slušate različite radio stanice. U slučaju da ne možete da se setite koju ste radio stanicu slušali pre par dana, samo pristupite svojoj istoriji i pronaći ćete je odmah.

S obzirom da je baza radio stanica ogromna, Exyuradio.net portal nudi mogućnost besplatne registracije zarad lakše navigacije i intimnijeg odnosa tj. boljeg korisničkog iskustva. Shodno tome, registrovani korisnici mogu da sačuvaju radio stanice koje im se dopadaju i označe ih kao omiljene. U aplikaciji ExYu Radio aplikaciji postoji stranica, odnosno “srce” ikonica na koju kada dodirnete pristupate listi sa svim vašim omiljenim radio stanicama.



I na kraju se nalazi “Slušate” stranica (slušalice ikonica) koja se automatski prikazuje kada započnete preslušavanje neke radio stanice. Na toj stranici se prikazuju informacije o radio stanici, dakle njena profilna fotografija, informacije o tome iz kog mesta je ta radio stanica, informacije o žanru sadržaja koji se inače emituje na toj radio stanici i slično. Tu su i tasteri za pauziranje emitovanja radio stanice, osvežavanje i taster za dodavanje u omiljeno.

Na vrhu ekrane ukviru aplikacije uvek imate taster za deljenje radio stanice na svojim društvenim mrežama. Zatim taster za pretragu i tri tačkice taster za dodatne opcije.

Kada dodirnete taster za dodatne opcije pojaviće vam se padajući panel sa nekoliko opcija koje vam mogu koristiti. U slučaju da vam aplikacija prestane sa emitovanjem radio stanica ili nešto krene naopkao, jednostavno dodirnite na opciju “Sinhronizuj”. Odmah ispod te opcije imate “Moj Profil” opciju gde se prijavljujete na svoj nalog. Zatim ide opcija za podešavanje radio alarma gde će se ExYu Radio startovati i reproduktovati u zakazano vreme u svojstvu budilnika. Jedna veoma korisna opcija za one koji vole da spavaju uz radio je “tajmer” koji omogućava korisnicima da odrede vreme nakon kog će se aplikacija ugasiti.

Naredne tri opcije su za informacije o aplikaciji, podešavanja i gašenje aplikacije.



Aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka:

Android

>> ExYu Radio <<



iOS

>> ExYu Radio <<