Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako da zaštitite vaš telefon od oštećenja?

Kako da zaštitite vaš telefon od oštećenja?

Da li znate da je zaštita telefona od fizičkih oštećenja prvo što treba da uradite kada kupite nov telefon? Evo kako i čime to da uradite!

Kada korisnik kupi nov telefon on ima mnogo toga da podesi, promeni ili ubaci u svoj novi uređaj. I to nije nimalo jednostavan i lak posao. Često se dešava da potraje nekoliko dana jer korisnik ne zna ni sam šta sve treba da uradi. I tako razmišljajući o tome, zaboravi koliko je važno da telefon zaštiti na pravilan način od udaraca, padova tj. fizičkih oštećenja. Mi ćemo vas danas posavetovati kako da to učinite.

 



Prva i najosnovnija stvar jeste da se preispitate koje su šanse da se telefon oštetiti u toku vaše svakodnevnice. Ljudi većinu vremena provode na poslu i u zavisnosti od opisa radnog vremena treba da zaštitite svoj telefon. Recimo ako se bavite poslom koji je sličan prodaji, ugostiteljstvu ili administraciji onda je rizik od padova i oštećenja od prljavih ruku jako nizak. U takvom slučaju treba gledati da se sačuva telefon, a da se ne izgubi dizajn koji je proizvođač namenio telefonu.

Shodno tome, preporučujemo neki futrolu na preklop (eng. flip cover). U pitanju je zadnja maska koja ima preklop sa strane za ekran i kači se umesto zadnje fabričke maske (ili preko). Flip cover čuva zadnju stranu telefona i ekran, a jedino mesto koje flip cover ne može zaštiti su ivice telefona. Veoma je eleganta i proizvodi se za većinu poznatih modela.

Ali ako ste od onih korisnika gde su šanse za oštećenja veće, onda trebate da se dobro naoružate zaštitom za telefon. Korisnici kojima je posao ili svakodnevnica takva da nemaju stalno čiste ruke, da je prašina često prisutna ili da su im ruke vlažne, treba da kupe silikonsku zaštitu u kombinaciji sa zaštitnom folijom za ekran. To je srednji nivo zaštite i štiti telefon od padova sa metar do metar i trideset centimetara visine. Folija je tu da pokupi sva oštećenja na sebe ali i da smanji šanse za pucanjem ekrana pri padu. 

Međutim ako ste osoba koja se bavi extremnim sportom ili poslom koji podrazumeva visoku opasnost po vaš pametan telefon, onda se pripremite da izdvojite solidnu sumu novca kako bi vaš uređaj ostao čitav. Naravno da postoje telefoni koji su fabrički optimizovani da trpe padove, vlagu, udarce i prašinu, ali oni često nisu potkovani jakim performansama. Specifikacija im je uglavnom standardna i cena im je poprilično visoka za taj odnos. No, kompanije su smislili način da od vašeg pametnog telefona naprave "terminatora"!



Zaštitna folija u ovim okolnostima neće mnogo doprineti pri zaštiti ekrana tako da u ovom slučaju jedini spas su zaštitna stakla za ekrane (eng. tempered glass). To se uveliko koristi svuda u svetu, a i kod nas je postalo aktuelno u poslednje vreme. Zaštitna stakla ne daju da se ekran ošteti ili polomi i u tome su jako uspešni. Do sada nije zabelezeno da je iko polomio ekran na svom telefonu dok koristi ovu zaštitu. Naime, bitno je da telefon ne padne sa visine više od dva metra.

>> Kako načiniti telefon vodootpornim!? (VIDEO) <<

Isto tako, pored zaštite ekrana morate da zaštitite i telo telefona, dobrim i kvalitetnim aluminijskim ili plastičnim futrolama (eng. case). One su dizajnirane da apsorbuju vibracije pri udarcu ili padu i na taj način sačuvaju spoljašnost i unutrašnjost telefona.



Da ne navodimo konkretno koje kompanije proizvode zaštitna stakla i futrole, samo ćemo Vam reći da ih možete naći u seldećim web radnjama:

>> KupujemProdajem.com



>> Handy.rs

>> WinWin.rs 

>> AliExpress.com

>> GearBest.com

Zaključak je da je lakše, jeftinije i pametnije da vremenom zamenite futrolu ili foliju nego telefon ili ekran nakon oštećenja.