Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti prečicu za sajt na početni ekran telefona?

Kako napraviti prečicu za sajt na početni ekran telefona?

Evo kako da napravite prečicu web stranice i postavite je na početni ekran bilo kog pametnog telefona ili tableta. 

Početni ekran pametnog telefona ili tableta nije samo za aplikacije. Koju god platformu da koristite, omiljene web lokacije možete zakačiti za početni ekran kako biste im mogli pristupiti u tren oka. U nastavku teksta pogledajte kako da to uradite.

 Neke platforme nude bonus funkcije. Na primer, Chrome za Android otvara ove web lokacije u sopstvenim prozorima bez interfejsa pregledača.

Android

 1. Pokrenite Chrome internet pregledač na telefonu.

 2. Otvorite web stranicu koju želite da dodate na početni ekran.

 3. Dodirnite taster za dodatne opcije u gornjem desnom uglu ekrana. 

 4. Dodirnite "Dodaj na početni ekran" opciju.

 5. Unesite ime prečice i pritisnite "Dodaj" taster. 6. Dobićete pitanje da li želite da dodate na početni ekran. Naravno, potvrdite izbor i dodirnite ponovo na "Dodaj" taster.

Ikona će se pojaviti na vašem početnom ekranu kao i bilo koja druga prečica do aplikacije ili vidžet, tako da je možete prevlačiti i stavljati gde god želite.

I drugi popularni Android pregledači nude ovu funkciju. Na primer, Firefox za Android to može učiniti ako dodirnete taster za dodatne opcije.

I zatim samo dodirnete "Dodaj na početni ekran" opciju. Ostatak procedure je intuitivan i sličan onoj za Chrome internet pregledač.

iPhone, iPad i iPod Touch

 1. Pokrenite pretraživač Safari na Apple-ovom iOS-u 2. Idite do web stranice koju želite da dodate na početni ekran. 

 3. Dodirnite dugme "Deli na traci sa alatkama pretraživača" - to je pravougaonik sa strelicom okrenutom nagore. Nalazi se na traci na vrhu ekrana na iPad-u, a na traci na dnu ekrana na iPhone-u ili iPod Touch-u. 

 4. Dodirnite ikonu "Dodaj na početni ekran" (eng. add to home screen) u panelu sa opcijama za deljenje.

 1. Od vas će biti zatraženo da imenujete prečicu pre nego što dodirnete dugme "Dodaj".

 2. Prečica se može prevlačiti i postavljati bilo gde, uključujući u direktorijume aplikacija - baš kao i normalna ikona aplikacije. (Da biste kreirali fascikle aplikacija na iOS-u, dodirnite i prevucite ikonu aplikacije na ikonu druge aplikacije i zadržite je na trenutak.) 

 3. Kada dodirnete ikonu, web lokacija će se učitati na uobičajenu karticu u aplikaciji pregledača Safari.

Ostali pregledači, poput Chrome-a za iOS, ne nude ovu funkciju. Zbog ograničenja u Appleovom iOS-u, samo Appleov pretraživač Safari sme to da radi .