Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android aplikacije na Windows 10 Mobile uređaje?

Kako instalirati Android aplikacije na Windows 10 Mobile uređaje?

Windows 10 Mobile će moći da koristi Android aplikacije! Evo kako da instalirate Android aplikacije na Windows 10 Mobile Developer Preview!

“Astoria” koja dolazi sa novim Windows 10 Mobile, procurele alatke i odgovarajući model telefona je sve što vam je potrebno da instalirate Android aplikacije na Windows 10 telefonu.

 



Za sada da biste instalirali Android aplikaciju na Windows 10 telefonu potrebno je da uradite sve što smo naveli u daljem uputstvu. Kada Windows 10 mobile bude bio pušten zvanično, Android aplikacije će moći da se preuzmu sa Windows Store prodavnice, naravno ukoliko ih je kompanija ili programer koji stoji iza njih prethodno prilagodi.

Pre nego što počnete, proverite da li je Astoria projekat dostupan za vaš telefon. Dakle, potrebno je da telefon radi na poslednjem Windows 10 mobile Insader Preview OS-u sa ažuriranim “Developer Enhancements” koji je poslednji put od Microsoft-a dobio zakrpu 30 jula. Za sada samo nekoliko Lumia uređaja je kompatabilno za Astoria projekat. Međutim, narednih nedelja će mnogi drugi telefoni dobiti podršku za Astoria projekat zato nemojte da brinete.

Sajt microsoftinsader.es sadrži alatku koja na uprošćeni način vrši instalaciju Android aplikacija. Alatka “APKTOW10M” je dostupna za preuzimanje na priloženom linku:

>> APK To Windows 10 Mobile <<

Nakon instalacije ove alatke potrebno ju je podesiti kako bi mogla da vrši instaliranje Android aplikacije. Idite u podešavanje telefona, zatim pristupite “Update & Security” kategoriji, pa pristupite “For Developers” kategoriji gde treba da aktivirate “Developer Mode”. Ovo bi trebalo da omogući vidljivost Windows 10 Mobile uređaja APKTOW10M alatki.

Ako ste odradili sve što smo naveli, možete pokrenuti “APKTOW10M” alatku i povezati vaš Windows 10 Mobile uređaj. Sledeći korak je uparivanje telefona i računara. To ćete učiniti tako što ćete dodirnuti na taster “Pair” koji se nalazi u okviru, već pomenute, kategorije “For Developers”. Tada, telefon će vam dati kod od šest karaktera koje treba da unesete na računaru u okviru APKTOW10M alatke gde nakon unošenja treba da kliknete na “Connect”.



I na kraju, da biste instalirali Android aplikaciju potrebno je samo da prevučete APK datoteku preko APKTOW10M alatke. Preko 50 Android aplikacija je probano na Windows 10 Mobile i za sada sve te aplikacije rade bez ikakvih grešaka.