Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako na telefonu napraviti video od slika i snimaka? (VIDEO)

Kako na telefonu napraviti video od slika i snimaka? (VIDEO)

Evo kako brzo da napravite zanimljiv video za Instagram ili TikTok od fotografija i video snimaka koje već imate na telefonu.

Nakon nekog izleta, zimovanja ili letovanja, neretko završimo sa mnogo fotografija i video zapisa na svom telefonu. Njih ne možemo podeliti odjednom na svim društvenim mrežama. Post bi bio prentrapan fotografijama i video snimcima koje ljudi sigurno ne pogledali jer ih ima previše. Možda najbolje rešenje za to je da odaberete najzanimljivije video snimke i fotografije i napravite kratak film od njih!

 



Aplikacija Google Slike ima jednu vrlo korisnu mogućnost, a to je kreiranje filma. Sve što treba da uradite je da odaberete video snimke i fotografije za koje želite da se prikažu u filmu i prepustite Google Slike aplikaciji da sve to spoji, da doda pesmu i sihronizuje ritam videa sa ritmom pesme. To automatski znači da ćete dobiti vrlo zanimljiv video, bez ulaganja previše vremena. A ako baš želite da utičete na to kako će video na kraju izgledati, onda postoji i ta mogućnost.

U današnjem uputstvu ćemo pokazati 2 načina kako da direktno na telefonu napravite film od svojih fotografija i video zapisa.

Napravite film od videa i fotografija koristeći temu u Google Slike aplikaciji

1. Pokrenite Google Slike aplikaciju na svom telefonu. Ukoliko ne posedujete, bez brige, možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Google Slike <<

2. Dodirnite na “Fototeka” taster koji se nalazi u donjem desnom uglu ekrana.



3. Zatim u gornjem desnom uglu ekrana imate opciju “Uslužne funkcije” na koju treba da dodirnete.

4. I kada se prikaže lista opcija, dodirnite na “Film”.



5. Google Slike imaveliku listu tema za filmove koje možete kreirati od svojih videa i fotografija. Na vama je da odaberete ono što smatrate da je najprikladnije za video koji želite da napravite.

5. Kada odaberete temu, Google Slike aplikacija će vam ponuditi fotografije na kojim je detektovala lice ako je tema filma vezana za ljude. Ako tema filma nije vezana za ljude, onda će Google Slike aplikacija prikazati ono što smatra najprikladnije ranije odabranoj temi za film.



6. Izaberite fotografije i video zapise koje će se koristiti u filmu i dodirnite na “Gotovo” u gornjem desnom uglu ekrana.

7. Potrebno je neko vreme da Google Slike kreira firm jednom kada odaberete željen sadržaj. Takođe, kada ovaj način pravite film, vi u startu nećete dobiti opcije prilagođavanja. Sve izmene koje budete želeli da napravite ćete moći da obavite nakon što se film kreira.

Napravite film od videa i fotografija u Google Slike aplikacije

1. Odaberite fotografije i video zapise koje želite u svom filmu i dodirnite na “plus” znak u gornjem desnom uglu ekrana.

2. Zatim dodirnite na opciju “Film”.

3. Sačekajte da Google Slike aplikacija obradi odabrane fotografije i video snimke i kreira film. 

4.  Kada se kreiranje filma završi, prikazaće vam ekran sa raznim opcijama i funkcijama. Tu možete odabrati redosled prikazivanja sadržaja, promeniti pesmu, odabradi format videa tj. da li će video biti vodoravan ili uspravan.

Detaljnije o opcijama prilagođavanje filma pogledajte u našem video koji smo napravili za vas: