Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Essential PH1 je telefon koji je kreirao i lansirao tvorac Android-a: Andy Rubin!

Essential PH1 je telefon koji je kreirao i lansirao tvorac Android-a: Andy Rubin!

Andy Rubin je ozvaničio svoj prvi telefon “PH1” koji je kreirao u okviru svoje nove kompanije “Essential”. Evo o kakvom se telefonu radi i kada će se on naći na tražištu.

Možda do sada niste čuli za Essential proizvode ili za prvi Essential telefon, ali postoje šanse da ste čuli za tvorca Android platforme koji se zove Andy Rubin. On je jedan od tvoraca Android Inc kompanije koja je nikla 2003 godine, a koja je izrodila današnji najpopularniji operativni sistem za mobilne uređaje: Android. A kada čovek poput njega napravi pametni telefon, nema šanse da se svi sa planete zemlje ne zainteresuju za to.

 



Essential PH1 telefon ima sve što jedan flagship ima, ali on dolazi i sa određenim inovacijama. Ispod haube, PH1 ima Snapdragon 835, najmoćniji čipset na tržištu, Adreno 540 grafički čip, 4 GB RAM-a i 126 GB UFS 2.1 brzu internu memoriju.

Tu je i baterija kapaciteta 3040 mAh koja naravno podržava sistem brzog punjenja putem USB Tip C konektora koji Essential  PH1 telefon ima. Sa zadnje strane možemo primetiti da PH1 ima postavku koja podrazumeva dve kamere od 13 MPx, stim da jedna od njih koristi monohromni senzor, a druga RGB senzor. Prednja, selfie kamera je rezolucije 8 MPx sa otvorom blende od f/2.2. Obe kamere bez problema mogu beležiti video u 4K rezoluciji sa 30 frejmova po sekundi.

Koliko god vam njegova unutrašnjost delovala impresivno, njegova spoljašnost isto tako oduševljava. I ovaj telefon prati trendove te njegova je prednja strana obogaćenja ekranom koji je praktično bez ivica. Ono što je zanimljivo je da ekran pri vrhu bukvalno grli selfi kameru i senzore. Ekran je dijagonale 5.71 inča, rezolucije QuadHD. Njeogvi ćoškovi što definitivno doprinosi još većem “wow” efektu!

Što se materijala pri izradi tiče, PH1 kombinuje metal i keramiku, a Essential kompanija tvrdi da baš ti materijali mogu da učine telefon čvršćim. Ako ste pomoslili, OK ovo je perfetkat telefon, razočaraćemo vas jer on ne poseduje 3.5 mm audio izlaz.

Joše jedna posebna stvar vezana za ovaj telefon je to što je on modularan. OK, više je polu-modularan budući da određeni dodaci, kao što su kamera koja beleži video sa 360°, mogu da se povežu putem dve iglice i magneta.



Essentials PH1 je već krenuo da se prodaje, tačnije već sada kupci mogu da ga rezervišu sebi po ceni od 700$. A ukoliko želite da kupite i kameru u paketu, onda će vas to koštati 750$. Inače, za sada se ne zna kada će telefon biti isporučen, ali se veruje da će to biti do kraja jula.  Inače, kupci imaju mogućnost da biraju između četri boje: sive, bele, crne i zelene!