Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung sprema tablet na preklop! Evo kako će izgledati.

Samsung sprema tablet na preklop! Evo kako će izgledati.

Korejanska kancelarija “Intellectual Property” je upravo objavila patent koji nas može malo više uputiti i objasniti nam šta možemo očekivati od budućih Samsung savitljivih tablet računara.

Samsung je podneo zahtev za patent "no.30-0757696" još 2013. godine, a juče ga je Korejanska kancelarija “Intellectual Property” objavila putem sajta "GalaxyClub". Ovo je registracija dizajna patenta, što zapravo znači da ovo što imamo prilike da vidimo potvrđuje izgled uređaja ili barem izgled nekih delova uređaja.

 



Prema patetnu koji je objavljen možemo utvrditi da se radi o tablet računaru na preklop ili velikom telefonu na preklop. Sve u svemu, uređaj će imati savitljivi ekran koji će mu omogućiti da se presavije na tri mesta. Evo kako je Samsung zamislio da svoj inovativni presavijajući uređaj.

Ovde imamo nacrt koji govori kako bi izgledao kada bi se uređaj presavio i sklopio u telefon recimo.

Nešto detaljniji nact koji prikazuje profl presavijenog uređaja.

Prema skicama koje imamo prilike da vidimo možemo zaključiti da će tablet imati neku vrstu kičme na prevojima koji će simulirati kruti osećaj pri savijanju, verovatno će služiti i u svojstvu ojačavanja prevoja.



Čini nam se da bi Samsung ovim uređajem uspeo da postigne 3 u 1 efekat gde bi smo u nekoliko presavijanja imali telefon, tablet ili širokougaoni monitor.

Bitno je da čvrsto stojimo sa dve noge u realnom svetu dok saznajemo sve ovo, barem za sada. Sa svim svojim patentima koje Samsung ima, moguće je da samo pravno štite koncept za koji veruju da će jednog dana postati njihov proizvod. Ako je tako, lako se može desiti da ovaj uređaj nikada ne ugleda svetlost dana komercijalnog tržišta.

Postoji mnogo tehničkih prepreka koje bi Samsung morao da reši da bi ovaj uređaj bio dostupan širokim masama. Ali ako neko to može da izvede to je ovaj Korejanski gigant koji ima masivni ogranak kopmanije posvećen razvijanju ekranima, koja takođe ima ogroman budžet za razvijanje potpuno novih proizvoda, kao i ono najpotrebnije a to je hrabrost i želju da se upuste u ovakav projekat.

Ukoliko ste i dalje skeptični po pitanju ovog uređaja, imajte na umu da je Samsung pre par dana predstavio potpuno providne i funkcionalne ekrane.



Prema skicama pretpostavljamo da će ovo biti HIT uređaj!