Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vivo X5Max: najtanji telefon na svetu sa fenomenalnim dizajnom i bombastičnim komponentama

Vivo X5Max: najtanji telefon na svetu sa fenomenalnim dizajnom i bombastičnim komponentama

Koliko tanko je baš tanko? To još nećemo znati, barem kada su pametni telefoni u pitanju. Kineski proizvođači pomeraju ovu granicu iz meseca u mesec! 

Prvo Gionee 5.1mm sa svojim Elife S5.1, zatim Oppo sa 4.85mm sa R5 modelom, a sada Vivo postavlja rekord sa svojim X5Max modelom sa svega 4.75mm. Ipak uspeo je u taj aluminijumski ram da spakuje značajne funkcije i komponente. Pre svega 1080p Super Amoled ekran dijagonale 5.5 inča sa prednjom kamericom od 5 MPx (f/2.4). Sa zadnje strane naćićete kamericu od 13 MPx (f/2.0) sa isturenim sočivima koji jedino na tom mestu povećava debljinu telefona za 2 milimetra, a na dnu telefona su zvučnici. Treba spomenuti da je X5Max neverovatno lagan.



Treba nagovestiti da je za razliku od Oppo-vog R5 modela, X5Max uspeo da spakuje 3.5 mm izlaz za slušalice.

Još jedna jednako impresivna funkcija koju ovaj model ima je dual SIM podrška. Dakle, podržava jednu microSIM i jednu nanoSIM karticu. Međutim, tamo gde ide nanoSIM možete staviti microSD i tako proširiti memoriju do 128 GB. Super zar ne!?

Telefon X5Max pokreće Qualcomm Snapdragon 615 chip sa dva Quad Core procesora :1.7GHz Cortex-A53 i 1GHz Cortex-A53. To mu praktično dođe Octa Core! Naravno podržava 64 bitne sisteme, međutim to će se dobiti prelaskom sa Android 4.4.4 verzije na Android 5 LolliPop. Uz ovu divnu postavku procesora ide i 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Sve ovo napaja, doista siromašna baterija od 2.000 mAh. Nažalost bez tehnologije brzog punjenja.



Kao polubraća X5Max uređaja, ovaj model posebno ističe svoje audio performanse, što je razlog tome zašto ploča ovog telefona sadrži nekoliko dodatnih čipova: Yamaha YSS-205X signal procesor, Sabre ES9018K2M DAC, vrhunsko Sabre ES9601 pojačalo za slušalice i OPA1612 pojačalo kao deo "Hi-Fi 2.0" paketa! Šta još reći? neverovatno pakovanje koje omogućava vrhunski kvalitet zvuka kako tokom razgovora, tako tokom reprodukcije muzike na telefonu. Još veći užitak dobija se kada telefon prikačite na eksterne zvučnjake! Verujte nam, neće vam biti dobro kada doživite i čujete sve te detalje koje kvalitetni audio sistem pruža!

Polako, imamo i tužne vesti! Kao i većina Kineskih telefona, X5Max će u startu biti dostupan samo u Kini po ceni od oko 440 evra. Kasnije će se pojaviti i LTE verzija za zapadno tržište, a kod nas ga nećemo videti na policama u radnjama. Jedini način da ga kupimo jeste pomoću poručivanja, sa tim da moramo da sačekamo nekoliko meseci da bude na stanju.