Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Za koju nedelju će biti predstavljena nova tehnologija, "digitalni nokat"! (VIDEO)

Za koju nedelju će biti predstavljena nova tehnologija, "digitalni nokat"! (VIDEO)

Drage dame, mislimo da će vama ovo digitalno nadograđivanje noktiju itekako dobro doći! Pogledajte o čemu se radi!

Da li ste nekada kuvali uz pomoć YouTube-a ili možda tražili recept? Kuvanje je danas mnogo lakše nego ranije, jer sve što vas interesuje možete pronaći na internetu. Dakle, nema potrebe da kupujete one debele knjige sa gomilom recepata zato što možete “proguglati” recept!

Zahvaljujući “NailO trackpad” koji je dizajniran od strane MIT Media Lab istraživača,kuvanje i još mnogo toga dobiće novu dimenziju! Radi se o uređaju koji se kači na nokat bilo kog prsta na ruci, preko kog možete kontrolisati telefon, tablet ili računar. Uz pomoć malog WiFi modula preko kog komunicira sa drugim uređajima, možete se kretati niz stranice, aktivirati pojedine aplikacije i raditi još mnogo toga. Sve to običnim prevlačenjem prsta preko malog panela osetljivog na dodir koji se, kao što smo rekli, kači na prst.



NailO je zapravo jedan specijalan mali, nosivi uređaj koji korisnici mogu koristiti na svom prstu, u najčešćem slučaju na palcu. Video koji smo vam priložili perfektno demonstrira kako on funkcioniše. Veoma je inovativan uređaj, kao i njegova svrha, a kada se montira izgleda kao da ste uradili nadogradnju nokta.

Veoma je koristan za one koji kuvaju, ali to mu nije jedina i osnovna svrha. Mnoge druge aktivnosti se mogu obaviti NailO uređajem. Nema potrebe da svojim prljavim prstima dodirujete ekran telefona ili tastaturu laptopa kada sve to možete obaviti uz pomoć ovog digitalnog nokta. Jeste veoma mali uređaj ali on poseduje: bateriju, panel koji je osetljiv na dodir, WiFi modul, nekoliko senzora i tri čipa.

Ovaj projekat je i dalje u fazi razvijanja ali istraživači planiraju da ga predstave u Južnoj Koreji sledeće nedelje. Što se tiče toga šta ovaj digitalni nokat sve može, detaljno se radi na papirnom izdanju uputstva tako da ćemo više informacija imati veoma uskoro. Sve u svemu, ovo vam je praktično prenosivi bežični “miš” za telefon, tablet ili računar. Već sada, pred zvaničnog predstavljanja ovog novog proizvoda imamo neke najave da će u bliskoj budućnosti on biti mnogo tanji, manji i mnogo više osetljiviji.

Pogledajte video: