Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android Wear Pixel pametni satovi nam stižu početkom 2017 godine!

Android Wear Pixel pametni satovi nam stižu početkom 2017 godine!

Po svemu sudeći, Angelfish i Swordfish su novi Pixel pametni satovi koji nam stižu uz novi Android Wear operativni sistem.  

Još početkom jula su se prve glasine o Google pametnim satovima pojavile. Međutim, od tada ništa konkretno nismo uspeli da saznamo. Ipak, nedavno nam je čuveni Evan Blas otkrio koncept fotografije novih pametnih satova uz informaciju da će oni se pojaviti početkom 2017 godine.

 



Ovi pametni satovi će imati kodne nazive: Angelfish i Swordfish. Kako se Evan ističe, oni će biti predstavljeni uz novu verziju Android Wear operativnog sistema. Oba pametna sata će imati okrugli ekran i kućište, a ekran neće biti tipa “flat tyre”.

 

Angelfish bi trebalo da bude premium varijanta sadržeći GPS i LTE povezivost, kao i kućište načinjeno od titanijuma. Takođe, Angelfish će imati tri fizička tastera na sebi što je čudno budući da je Android Wear platforma do sada uglavnom imala potrebe samo za jednim tasterom. Može da se desi da su ti tasteri posvećeni novim Googla AI opcijama. Uglavnom, Google AI će svakako biti dostupan u okviru novog Android Wear operativnog sistema.

Šef odeljenja za nosive uređaje u Qualcomm-u, Pankaj Kedia, je jednom prilikom izjavio kako oni u saradnji sa par drugih kompanija rade na tome da pametni satovi mogu biti potpuno samostalni time što bi se povezali na oblak i koristili brojne druge servise, bez uticaja pametnih telefona. Zvuči kao da će Angelfish biti upravo jedan od takvih pametnih satova.

Swordfish će verovatno biti jedan od onih prosečnih pametnih satova sa dizajnom koji podrazumeva telo debljine od 10.6 mm, a imaće samo jedan taster.  Ne očekuje se da će imati GPS ili da će imati slot za NanoSIM karticu.