Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Stigla je realme 12 Pro serija 5G sa najboljom periskopskom telefoto kamerom u segmentu, uz atraktivnu cenu za prve kupce

Stigla je realme 12 Pro serija 5G sa najboljom periskopskom telefoto kamerom u segmentu, uz atraktivnu cenu za prve kupce

Realme, najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, sa ponosom je predstavlo realme 12 Pro seriju 5G, odnosno 12 Pro+ 5G i 12 Pro 5G. Ova serija označava revolucionarni korak u industriji pametnih telefona, sa fokusom na luksuzni dizajn i vrhunske mogućnosti fotgrafisanja i snimanja. realme 12 Pro serija redefiniše standarde pametnih telefona visokog kvaliteta po nenadmašnoj ceni.

Moćni periskopski telefoto objektiv 

realme 12 Pro serija 5G poseduje jedini moćni telefoto periskopski objektiv u svojoj kategoriji, funkciju tradicionalno rezervisanu za flegšip modele zbog visoke cene i tehničke složenosti. realme 12 Pro+ 5G napravio je ogroman korak napred sa svojim periskopskim telefoto sočivom, nudeći 3X optički zum, 6X in-sensor zum i žižnu daljinu od 71 mm.



U središtu ove inovacije je OV64B Omnivision 1/2" senzor uparen sa rezolucijom od 64MP, koji obezbeđuje oštre, detaljne slike sa kontrolom šuma čak i pri slabom osvetljenju ili zumiranju. Ove superiorne performanse čvrsto postavljaju realme 12 Pro+ 5G pored, pa čak i iznad nekih flegšip modela.

realme 12 Pro+ 5G poseduje revolucionarni Omnifocal Photography sistem, jedinstvenu postavku kamere koja nudi pet nivoa zuma bez gubitaka: 0,6X, 1X, 2X, 3X i 6X. Ovo označava prvu implementaciju ovako svestranog sistema u realme uređaju. Tehnologija zumiranja u senzoru osigurava da kvalitet slike ostane netaknut, pružajući jasnoću koja daleko nadmašuje onu sa standardnim digitalnim zumom. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da izaberu savršenu žižnu daljinu za bilo koju scenu, obezbeđujući precizne i živopisne snimke na različitim udaljenostima. Kao dodatak ovome, serija se takođe može pohvaliti pionirskim 120X SuperZoom-om.

Nudeći izuzetnu stabilizaciju slike, SuperOIS tehnologija je kamen temeljac ovog sistema. U kombinaciji sa vodećim Sonijevim IMX890 senzorom na glavnoj kameri, realme 12 Pro+ 5G prednjači u različitim fotografskim scenarijima, posebno pri slabom osvetljenju i portretnim postavkama. Pored toga, realme 12 Pro poseduje glavnu kameru od 50 MP sa velikim Soni IMX882 senzorom za izuzetne snimke koji prihvataju više svetla.

Filmski portreti u saradnji sa poznatim Oskarovcem 

realme 12 Pro serija 5G donosi pravu revoluciju u fotografiji pametnih telefona sa svojim Cinematic Bokeh algoritmom, pomerajući granice portretne fotografije. Ova funkcija oživljava akcione snimke cele figure, zamagljujući pozadinu, čineći lik dinamičnijim i prisutnijim na snimku. Portreti se transformišu, prikazujući prirodan, prefinjen bokeh sa malom dubinom polja i emocijama na svakoj slici. Algoritam obezbeđuje prirodan prelaz zamućenih i teksturiranih svetlosnih tačaka i nudi pregled podešavanja otvora blende u realnom vremenu, omogućavajući korisnicima da kreativno manipulišu dubinom polja. 



Filmski portret na realme 12 Pro+ 5G ima isečenu žižnu daljinu od 80 mm. Ovo pomaže da se subjekat dovede u prvi plan, ističući strukturu lica i omogućavajući pravi portret umesto opuštenog krupnog plana. 

Ovo upotpunjuje prihvatanje filmske estetike, sa odnosom od 2,39:1, odnosno obeležjem klasične filmske produkcije. realme 12 Pro serija dodatno obogaćuje fotografsko iskustvo pomoću glavnih filtera kamere, koje je prilagodio Claudio Miranda, Oskarom nagrađeni kinematograf koji stoji iza remek-dela Život Pija, Top Gun: Maverik i Čudesni slučaj Bendžamina Batona.

Nova generacija fotografisanja uz Qualcomm partnerstvo

U saradnji sa Qualcomm-om, realme predstavlja vodeći u industriji RAW algoritam koji obezbeđuje integritet podataka bez gubitaka, precizno osvetljenje i detalje senki, uz vrhunsku jasnoću i dinamički opseg. I realme 12 Pro+ 5G i realme 12 Pro pokreću se najsavremenijim 4nm procesorskim čipovima.

realme 12 Pro+ 5G pokreće Snapdragon 7s Gen 2, sa maksimalnom frekvencijom od 2,4 GHz, dok realme 12 Pro poseduje Snapdragon 6 Gen 1, sa sličnom arhitekturom od 8 jezgara, koja radi do 2,2 GHz.



Remek-delo međunarodnog dizajnera luksuznih satova - Ollivijea Savea

U partnerstvu sa Ollivijeom Saveom, poznatim po saradnji sa prestižnim švajcarskim brendovima satova kao što su Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling i Quinting. realme 12 Pro serija 5G redefiniše luksuz u industriji. 

Umotani u vrhunsku vegansku kožu, uređaji balansiraju između elegancije i izdržljivosti, 30% su mekši od svojih prethodnika i otporni na prašinu i vodu. Opcije boja uključuju Submarine Blue i Navigator Beige, 



Impresivan displej i vrhunski zvuk sa dugotrajnim performansama

realme 12 Pro serija 5G pruža impresivno iskustvo korišćenja sa svojim 6,7-inčnim 120Hz zakrivljenim Vision OLED ekranom, sa 93% odnosom ekrana i tela i impresivnih 950 nita vrhunske osvetljenosti. Uz živopisan spektar od 1,07 milijardi boja, osigurava jasnoću i kontrast koji oduzimaju dah. Sa druge strane, 3D VC sistem za hlađenje omogućava vrhunske performanse dok održava temperaturu na optimalnom nivou.

Za dugotrajnu upotrebu, realme 12 Pro serija 5G dolazi sa  SUPERVOOC punjenjem od 67W, i baterijom od 5000 mAh-a. Ova moćna kombinacija obezbeđuje da korisnici mogu da uživaju u svojim uređajima tokom celog dana, uz brzo punjenje koje obezbeđuje maksimalnu udobnost.

Sa dvostrukim sertifikatom od Dolbi Atmos-a i Hi-Res-a, realme 12 Pro serija 5G pruža izuzetno audio iskustvo, pružajući oštar i impresivan surround zvuk, Dok za moćne performanse, realme 12 Pro+ 5G dolazi u memorijskoj konfiguraciji 12/512GB skladišnog prostora, a realme 12 Pro sa 12/256GB.

realme UI 5.0: Nova era interakcije sa pametnim telefonima

realme je takođe predstavio i realme UI 5.0, transformativni interfejs koji podiže nivo udobnosti za korisnika. Uz Flash Capsule, pristup raznim uslugama kao i osnovnim funkcijama telefona, uključujući snimanje ekrana i pozive, dostupni su samo jednim dodirom. Funkcija Smart Image Matting omogućava korisnicima da bez napora izoluju subjekte na fotografijama i dele ih, nudeći podršku za kompleksno prepoznavanje više subjekata. Štaviše, Phonelink neprimetno povezuje vaš uređaj sa računarima preko Microsoft LTW-a, omogućavajući trenutnu sinhronizaciju za pozive, tekstove i prenos podataka.

Od top10 do top 5 na svetu, realme počinje 2024. sa ambicioznim ciljevima

realme je početkom 2024. godine krenuo na transformativno putovanje, rebrendirajući se pod sloganom Make it real, sa ambicijom da bude u top 5 globalnih brendova i najavom da će ulaganja u istraživanje i razvoj povećati za impresivnih 470%. Fokus se izoštrava na dugoročnom, visokokvalitetnom rastu, otelotvorujući svoje obećanje da će prevazići granice i redefinisati mainstream iskustva pametnih telefona. Ovaj strateški zaokret ne samo da odražava realme-ove ambicije rasta, već i jača njegovu posvećenost oblikovanju budućnosti mobilne tehnologije.

Cena i dostupnost

realme 12 Pro+ 5G biće dostupan po ceni od 52.999 RSD, ali će prvi kupci do kraja marta imati priliku da ga kupe za 46.999 RSD, dok će realme 12 Pro 5G biti dostupan po ceni od 64.999 RSD, odnosno od 57.999 RSD do kraja marta.