Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti telefon kao gamepad tj. džojstik?

Kako koristiti telefon kao gamepad tj. džojstik?

Evo kako da svoj telefon pretvorite u džojstik tj. gamepad, miša ili daljinski kontroler za prezentacije.

Svi mi dobro znamo koliko je lakše igrati neke igre pomoću, kako mi volimo da ga nazovemo, “džojstika”. Obično je razlog tome ta lagodnost da se lepo zavalite u svoju fotelju i sa razdaljine koja vama odgovara, igrate omiljene igre.

 



Ali šta kada se džojstik pokvari? Kupovina drugog nije često opcija ili zbog novca, ili zbog nezgodnog momenta u kom se džojstik pokvario. Sve u svemu, pomoću telefona vrlo lako možete igrati vaše omiljene igre sve dok znate kako da ga pretvorite u džojstik. Evo šta sve treba da učinite:

1. Potrebno je da sa priloženog linka preuzmete i instalirate program na vašem Windows računaru koji se zove “DroidPad”:

>> DroidPad <<

Prilikom instalacije, računar će vas nekoliko puta upozoriti da instalirate nepoznate drajvere. Vi naravno nastavite sa instalacijom klikom na “Install this driver software anyway”.

Ako vam se pojavi prozor kao na priloženoj slici, u tom slučaju kliknite na taster “Allow Access”.



2. Zatim na vašem Android telefonu je potrebno takođe da instalirate aplikaciju koja se naziva “DroidPad”. Preuzmite je sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> DroidPad <<

3. Aplikacija na telefonu nudi nekoliko opcija. Da on postane miš, džojstik ili daljinski za prezentacije. Obziromda mi želimo telefon pretvoriti u džojstik, potrebno je da na telefonu, u okviru aplikacije “DroidPad”, dodirnete isečak “Joystick”.

4. U okviru “Joystick” isečka izlistaće se vrste džojstika koji podrazumevaju dva ili više tastera. U zavisnosti od igre koje ćete irati odaberite džojstik sa količinom tastera koja vama odgovara. Recimo “Joystick Layout 3” sa četri tastera.

5. Na računaru, u okviru programa “DroidPad”, selektujte naslov “Custom Device” i kliknite na taskter “Start”



6. U novootvorenom prozoru unesite IP adresu koju vam je priložila “DroidPad” aplikacija na telefonu pri samom dnu ekrana.

7. U polje “Port” unesite “3141” i kliknite na “OK” taster.



Vaš uređaj je sada spreman za korišćenje kao džojstik. Moramo da napomenemo da vaš računar i telefon moraju biti povezani na istu WiFi pristupnu tačku ili putem USB kabla kako bi sve radilo bez greške. Naravno, igrice koje igrate na svom računaru treba da podržavaju gamepad kako biste mogli da u podešavanjima igrice podesite svoj telefon kao džojstik.