Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 najboljih telefona do 20.000 dinara!

5 najboljih telefona do 20.000 dinara!

Stigla lista! Pogledajte koji su to manje poznati, a dobri telefoni u cenovnom rangu do 20.000 dinara.

Pripremili smo vam listu top 5 manje poznatih telefona koji su u cenovnom rangu do 20.000 dinara. Ove telefone smo izabrali upravo zato što mislimo da zaslužuju pažnju koja im je uskraćena usled nedostatka agresivnog marketinga i jake konkurencije. Naravno, stvar je potreba i ukusa pa se vrlo lako može desiti da među ovim telefonima naiđete na onaj koji vi možda ne biste uvrstili u top 5. 

GIGABYTE GSmart Guru G1

Gigabyte je poprilično prisutna kompanija u tech svetu a nju smo na našim prostorima upoznali prvo preko matičnih ploča za desktop računare pa sve tako kroz ostale komponente. Mi smo sada svedoci njihovog pokušaja da ostave trag u industriji pametnih telefona gde imamo priliku da kupujemo njihove telefone.



Jedan koji je nama skrenuo pažnju je “GSmart Guru G1” koji za pruža mnogo za uloženi novac. Prvo na šta ćemo skrenuti pažnju je interna i RAM memorija. Ovaj telefon obiluje internom memorijom od 32 GB i RAM-om od 2 GB. To je svakako ogroman plus za telefon ovog cenovnog ranga. Prelazimo na ekran, U pitanju je solidan IPS LCD ekran, dijagonale 5 inča sa FullHD rezolucijom od 1920*1080 piksela i 16 miliona boja. Ovo su svakako impresivne karakteristike za uređaj ove klase. “Kec iz rukava” koji Guru G1 ima je zadnja i prednja kamerica. Radi se o senzorima od 13 MPx (zadnja) i 5 MPx (prednja) koji pravi pristojnu fotografiju. Uz Autofokus, digitalni stabilizator slike i još par softverskih modifikacija i funkcija, ova kamerica će definitivno potkrepiti potrebe prosečnog korisnika. Dodaćemo samo da telefon ima i LED blic tako da ste u mogućnosti da fotografišete i noću.

Nekako nam se čini da će ovaj model odneti titulu #PametnaZvezda za ovaj mesec, naravno u ovom cenovnom rangu. Jedino na šta bi smo se mi požalili jeste “jeftin” dizajn. Opet, to bi smo mogli da progutamo zarad dobrih performansi koje navedene karakteristike pružaju uz Cortex A7 četvorojezgrani procesor, 1.5 Ghz takta  

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:



Prestigio MultiPhone PSP5550 DUO

Sećate li se kada je Prestigio krenuo da proizvodi i prodaje telefone? Kompanija čije je predstavništvo smešteno na Kupru, je svoje poslovanje započela u idealnom trenutku. Baš kada su pametni telefoni počeli da se šire planetom, Prestigio je uleteo u celu priču sa povoljnom niskom i srednjom klasom uređaja. To im je stvorilo prostora za brz napredak i razvijanje kopmanije. Sada, iz Prestigio-a nam dolaze sve bolji i bolji uređaji, a jedan od njih je i  PSP5550 DUO!

Radi se o telefonu koji ima primamljiv dizajn i jako interesante karakteristike. Ono što će vas u samom startu iznenaditi je dijagonala koja broji neverovatnih 5.5 inča. Još malo pa fablet. Ekran je IPS LCD sa odličnim Gorilla Glass 3 zaštitnim staklom. Na žalost, ne radi se o ekranu sa FullHD rezolucijom, mada to ne znači da je rezolucija HDReady (1280*720) nedovoljna!



MultiPhone PSP5550 DUO, kako samo ime nagoveštava, je dual sim uređaj pa na njemu možete odjednom koristiti dva broja. Baterija od 3000 mAh je sasvim korektna za uređaj koji nije ogroman konzument energije. Jeste da je ekran veće dijagnole, ali je zato i baterija većeg kapaciteta. Što se tiče kamere ona je interpolisana sa 8 MPx na 13 MPx. Fotografije se ne mogu porediti sa Galaxy S4 telefonom koji takođe ima 13 MPx kamericu, ali sa sigurnošću vam govorimo da pravi veoma zadovoljavajuće fotografije. Ipak, Sony IMX179 senzor nije za potcenjivanje.

Što se tiče samih performansi o tome nećemo mnog da diskutujemo jer sledeće karakteristike govore sve:

  • Procesor - 1.3GHz Quad-Core Cortex-A7 (Čipset: MediaTek MT6582)
  • Grafika - Mali-400MP
  • RAM memorija - 1GB
  • ROM memorija - 8GB

 



Dakle, iz navedenog se može zaključiti da telefon potkrepljuje prosečnog korisnika u svakom pogledu. Naravno, MultiPhone PSP5550 DUO sadrži sve prateće module poput WiFi, BlueTooth 4.0 i slično.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

BLU Life Play

Telefon Blu Life Play predstavlja najživlju seriju “SMART” telefona koji odgovara svakom stilu života. Energičnost i entuzijazam opisuju Life Play a karakterišu ga ekran veličine 4.7'' IPS sa LED pozadinskim osvetljenjem, ultra tanak dizajn kućišta od svega 7.9mm i Android 4.2 Jelly Bean. Procesor sa četiri jezgra za komotan rad u više aplikacija i kamerom od 8 MP za kvalitetne fotografije i video zapis u FullHD rezoluciji.

Ove je telefon namenjen prvenstevno osobama koje za uloženi novac očekuju od svega po malo. Kao što se može i primetiti, Life Play ima sasvim zadovoljavajuće karakteristike, ali nažalost verzija Android-a kaska za ostalim uređajima. Da li će biti nadogradnje, u to nismo sigurni, međutim očekujemo da se programeri poigraju sa ovim uređajem kako bi se pojavio neki CustomROM za njega. Interna memorija je takođe na samoj granici prihvatljivog, ipak to se lako može rešiti proširenjem putom microSD kartice. Veliki plus za ovaj telefon je DualSIM podrška.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

Lenovo S660 Dual Sim

E evo nas sada kod uređaja za koji smo se dvoumili da li da ga uvrstimo na lsitu. Jednig razlog tome je što Lenovo telefoni i nisu tako anonimni i manje poznati. Mada, primetiuli smo da naš narod, a i komšije oko nas, ne poznaje mnogo srednju i nisku klasu Lenovo telefona.

Lenovo S660 poseduje sve što biste očekivali od vrhunskog pametnog telefona, naravno, osim visoke cene. Pored kvalitetne izrade i poklopca za bateriju od brušenog aluminijuma, prisutan je pregledan IPS displej od 4.7 inča, snažan četvorojezgarni 1.3GHz Cortex-A7 (Čipset: MT6582) procesor i baterija od 3000 mAh kapaciteta koja će trajati dugo čak i pri intenzivnom korišćenju. Zadnja kamera od 8 MPx omogućava da pravite fotografije solidnog kvaliteta. Ako niste zaljubljenik selfi fotografija, svakako će vam ovaj telefon biti odlična kupovina. Ako jeste, nismo sigurni da će vam prednja kamera od 0.3 MPx biti dovoljna.

Kao i većina telefona, Lenovo S660 Dual Sim takođe sadrži sve propratne module među kojima je WiFi, Bluetooth 4 i slično. Srećom, za razliku od Life Play telefona, ovde imamo Android verziju KitKat 4.4.2.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama:

Blu, Studio S 5.0

Blu je nama možda nepoznat, to već u svetu nije slučaj. Oni su svoju karijeru započeli još sa monoblok telefonima a nastvali je naravno sa pametnim telefonima koji imaju ekrane osetljive na dodir. Našoj redakciji je Blu kompanija poprilično zanimljiva jer privlači pažnju sa svojim raznoliki telefonima. Mi sada želimo da vam skrenemo pažnju na model Studio S 5.0.

Radi se o telefonu koji ima jedan unisex dizajn prikladan za bilo koji outfit. Što se tiče konkretno ovog modela, dizajn mu je možda jedini adut. Sve ostale karakteristike telefona nisu za hvaljenje ali nisu nisu ni za potcenjivanje. Znači, jedan standard koji koristi srednja klasa.

Nećemo pričati mnogo o karakteristikama i opisivat ih, samo ćemo istaći da je jedini pravi nedostatak telefona slabija rezolucija ekrana. Smatramo da bi ekran od 5 inča trebalo da ima minimum 720p rezoluciju što ovde nije slučaj. No, to ne znači da je ekran Studio S 5.0 telefona užasan ili lošeg kvaliteta, samo nagoveštavamo da je manje rezolucije, 960*540.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati OVDE.

Telefon možete kupiti u sledećim radnjama: