Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorola planira da uvede režim radne površine za odabrane Moto uređaje!

Motorola planira da uvede režim radne površine za odabrane Moto uređaje!

Mnogi proizvođači mobilnih uređaja su se implementirali režimom radne površine u stilu mosta za pametne telefone, uključujući Samsung i Huawei, sa svojim DeX i Miracast rešenjima. Izgleda da Motorola takođe planira da na svom predstojećem telefonu uvede svoj režim radne površine.

 

Motoroli nije nepoznanica režim radne površine na svojim telefonima. Firma je prvi put predstavila tehnologiju pre skoro jedne decenije sa Atrix 4G telefonom, koji vam omogućava da u osnovi priključite svoj telefon putem kabla ili doka na prenosni računar. To rešenje je bilo pomalo glomazno i bez sumnje je dokazalo da je prerano da se koncept u potpunosti izbaci na tržište.

 



Sada, međutim, izgleda kao da će Motorola režim radne površine za svoje uređaje podići iz pepela. Tokom nedavnog samita Qualcomm-a, u kratkom video prilogu je prikazan Motorola uređaj priključen na samostalni monitor na kome je prikazan prozor slobodnog oblika na površini nalik radnoj površini.

Predsednik kompanije Motorola Mobility Sergio Bunac uputio je veliki nagoveštaj tokom dvominutnog snimka rekavši da će „2021. obeležiti 10. generaciju Moto G-a i ništa nas ne bi učinilo ponosnijim nego što ovoj porodici donosimo iskustva iz 800 serije.“

Naravno, ova „iskustva“ su otvorena za diskusiju, ali video prikazuje kratki isečak onoga što nam veoma liči na Motorolim režim rada na računaru. Ovo takođe potencijalno nagoveštava da će trenutni uređaji takođe dobiti priliku da koriste plug-and-play iskustvo radne površine.

motorola desktop mode

Pripovedač navodi da Motorola povećava mogućnost "multitaskinga na sledeći nivo u režimu radne površine" ... "omogućavajući vam da pažljivije pogledate stvari poput video zapisa, umetničkih dela i dokumenata na većem ekranu." Ovaj kratki video snimak daje nam uvid u ono što izgleda kao prava traka zadataka (eng. taskbar), neke plutajuće prozori i miš na ekranu.



Naravno, ne bi čudilo da Motorola ove godine objavi vodeći telefon koji će u potpunosti iskoristiti ovaj režim radne površine u nekom trenutku 2021. To je super, ali kad bi funkcija došla na postojeći hardver bio bi zaista lep bonus.