Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

BlackBerry Venice je Android telefon koji će biti predstavljen u Novembru ove godine!

BlackBerry Venice je Android telefon koji će biti predstavljen u Novembru ove godine!

BlackBerry sprema Android telefon na koji će biti ljubomorne mnoge kompanije. On će imati nešto što ni jedan drugi do sada nije imao... 

BlackBerry je upravo kupio neke domene u čijem nazivu se pominje “Android”, dok su  impresivne specifikacije i futurističke fotografije nadolazećeg Android Blackberry telefona, već lupile “ćušku” internetu! Pročitajte sve što znamo vezano za Android BlackBerry Venice telefonu, odnosno o njegovoj ceni, dostupnosti, specifikaciji, funkcijama i slično!

U poslednjoj poplavi informacija koje nagoveštavaju da će BlackBerry imati Android telefon zvani Venice, pominje se i to da je BlackBerry komanija registrovala par domena: AndroidSecured.com i AndroidSecured.net.



Ispostavilo se da su ove stranice rezultat saradnje između BlackBerry i Google kompanija. Ta saradnja za početak podrazumeva zajedničke napore ove dve kompanije u cilju da se Android 5 LolliPop načini sigurniji kao i Google Play prodavnica, najpre zarad biznis korisnika. Da li će misteriozni BlackBerry Venice uređaj biti baš taj uređaj sa sigurnosno optimizovanim Android 5 LolliPop-om i Google Play prodavnicom? Evo šta mi do sada znamo i mislimo o svemu tome:

Pre svega moramo reći da u vremenu kada Apple i Google haraju svetom, promena kao što je BlackBerry je svakako dobrodošla. Pre svega zbog toga što je privatnost svojih korisnika za BlackBerry kompaniju “svetinja”. Drugi razlog zbog čega smatramo da je dobro što BlackBerry planira da se implementira u vladajuće tržište, je to što ćemo konačno imati još jedan izbor. Takođe, ovo bi bio jedan od retkih, a fenomenalnih telefona koji ima qwerty tastaturu. Mnogi će se obradovati najsigurnijem Android telefonu na izvlačenje (eng. slidephone) sa qwerty tastaturom.

AndroidPIT BlackBerry Slider phones

Karakteristike ovog telefona bi trebalo da budu sledeće. BlackBerry Venice bi imao moćan Sanpdragon 808 čipset koji bi radio uz obilnu 3GB RAM memoriju. A ono što je možda i najbitnije, BlackBerry nije “krajcovao” ekran udelivši Venice telefonu jedan moćan QHD ekran dijagonale 5.4 inča, barem se tako govori. Ove karakteristike blago podsećaju na LG G4, zar ne? Sada samo da sačekamo novembar mesec kako bi sve ovo postalo realnost.

AndroidPIT blackberry venice render



Za nas, ali i mnoge druge, ovaj telefon bi BlackBerry kompaniji obezbedio siguran ali graciozni povratak na tržište pametnih telefona! Ko je pretpostavio da će se u skorijoj budućnosti na listi najboljih Android telefona uvrstiti i BlackBerry uređaj!?