Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Predstavljen prototip AMOLED ekrana koji se savija! (VIDEO)

Predstavljen prototip AMOLED ekrana koji se savija! (VIDEO)

Evo ga! Prvi prototip koji predstavlja telefon/tablet čiji je ekran savitljiv. Naravno, u pitanju je AMOLED tip ekrana. 

Ako pratite dešavanja u svetu pametnih telefona, onda vam je poznata trka proizvođača u kojoj žele prvi da predstave telefon koji ima istinski savtljiv ekran. Videli smo različite patente, različite koncepte i dizajne koji samo imitiraju telefone sa savitljivim ekranom. Međutim, niko do sada nije predstavio konkretan prototip telefona ćiji se ekran istinski savija.

 



Samsung je zvanično najavio da planira telefon sa savitljivim ekranom. Kada jedna kompanija poput Samsunga izjavi tako nešto, ne možemo reći da se to neće i dogoditi. Čak se šuška da bi to mogao biti Galaxy X model.

>> Pojavio se LG patent telefona čiji ekran može da se presavije! <<

No, kao što smo i ranije naveli, ne radi samo Samsung na telefonu sa savitljivim ekranom. U trci su mnogi drugi poput, Oppo, Huawei, Lenovo, LG i ZTE kompanija.

Tajvanski ITRI, “Industrial Technology Research Institute”, je nedavno demonstrirao telefon sa savitljivim AMOLED ekranom. U videou ispod možete pogledati kako on izgleda:



ITRI je naveo kako savitljivi AMOLED ekrani idu u tom smeru da postanu sve više komercijalni. To znači da ćemo uskoro imati telefone sa savitljivim ekranima u radijusu koji je 3 mm, a koji se mogu presaviti do 200.000 puta.