Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sony Xperia Z5 ima neverovatno brz fokus, evo kako to izgleda u praksi! (VIDEO)

Sony Xperia Z5 ima neverovatno brz fokus, evo kako to izgleda u praksi! (VIDEO)

Da li je hvalisanje Sony kompanije samo "hype" ili se radi o inovativnom senzoru koji stvarno uspeva da tako brzo fokusira prilikom fotografisanja u ne baš najboljim uslovima? Pogledajte video koji to objašnjava!

Na IFA 2015 konferenciji, Japanski proizvođač telefona Sony je predstavio svoj novi vodeći telefon Xperia Z5. Najveći fokus Xperia Z5 telefona je na kameri gde kompanija Sony tvrdi da su uspeli da naprave kameru koja je trenutno najbolja među svim kamerama koje se trenutno nalaze na ostalim pametnim telefonima ili tablet računarima.

Nije neretka situacija da razne kompanije tvrde da su napravili najbolji telefon ikada. Ipak, Sony ovaj put nije pokušavao da uzburka konkrenicju već ju je, kako stvari stoje, nadigrao! IT novinar sa portala PhoneArena.com je isprobao kameru Xperia Z5 telefona i pokazao nam da ona stvarno može neverovatno brzo da izbistri fotografiju.



Kako Sony tvrdi, kamera na njihovom novom telefonu ima mogućnost da za 0.3 sekundi fokusira ono što fotografišete. Neka dosadašnja brzina je bila 0.27 sekundi. To je po našem mišljenju izuzetan napredak koji će definitivno promeniti tok razvoja kamera na pametnim telefonima.

Na priloženom video klipu se vidi kako IT novinar prvo fokusira daleko od igračkice koju je postavio na nekih 15 centimetara od samog telefona. Kada je okrenuo telefon ka igračkici okinuo je i dobio je loše fokusiranu fotografiju. Pokušao je još dva puta i ta sledeća dva pokušaja su bila više nego uspešna. Xperia Z5 je uspeo da fokusira igračkicu u tren oka.

Nešto više o samom telefonu Xperia Z5, i uopšte njenoj liniji koju dodatno čine telefoni Xperia Z5 Compact i Xperia Z5 Premium, pročitajte na priloženom linku:

>> Sony Xperia Z5 linija je predstavljena na IFA konferenciji. Pogledajte tu družinu! (VIDEO) <<