Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da koristite novu Game Live aplikaciju za strimovanje igrica na YouTube, Facebook i Twitch! (VIDEO)

Evo kako da koristite novu Game Live aplikaciju za strimovanje igrica na YouTube, Facebook i Twitch! (VIDEO)

Stigla je nova aplikacija za Samsung uređaje koja će korisnicima omogućiti da strimuju igrice sa svog telefona na Twitch, Facebook ili YouTube društvenim mrežama.

Uživo strimovanje igrica sa telefona na YouTube, Facebook ili Twitch nije ništa novo. Međutim, ono što je novo je da to što Samsung brine o svojim “gejmerima” te je nedavno lansirao aplikaciju Game Live za strimovanje igrica uživo.

 



Ali, ovaj potez Samsung kompanije neće doprineti samo gejmerima, već i tvorcima igrica jer će gejmeri popularizovati igre koje oni prave. Dakle, sve ovo znači da se polako gradi jedna velika zajednica, puna potencijala.

>> Kako uživo emitovati video na Facebook sa brojačem lajkova! <<

>> Kako uživo emitovati video na YouTube preko telefona, iako to nije dozvoljeno? <<

>> Kako koristiti Livestream na Facebook-u? (VIDEO) <<

No, mi nećemo previše zalaziti u to kako će izgledati budućnost mogilnog gejminga, već ćemo govoriti o novoj “Game Live” aplikaciji i reći vam kako da je koristite, šta je to dobro kod nje, kao i to koje nedostatke poseduje.

Kako korisiti Game Live aplikaciju

Prvo što treba da uradite je da preuzmete aplikaciju. To možete uraditi klikom na ovaj LINK. Imajte na umu da je potrebno instalirati Game Live sa memorije telefona. Ukoliko ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno upustvo.



Kada pokrenete Game Live aplikaciju, izlistaće vam se sva vaša prethodna uživo emitovanja. Ukoliko ih niste imali, onda će lista biti prazna. Da biste napravili uživo emitovanje, potrebno je prvo pristupiti podešavanjima aplikacije, dodirom na “tri tačkice” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, i podesiti neke stvari.

Ispod naslova kanali imate mogućnost sinhronizovanja sa YouTube, Facebook ili Twitch nalozima. Sinhronizovanje vršite klasičnim prijavljivanjem na nalog dotične društvene mreže. Međutim, ono što smo mi primetili je da na postoji opcija za dabir neke od stranice koju vodite zauživo emitovanje. To je svakako loša strana aplikacije.



Odmah ispod se nalazi i naslov “Deljenje” ispod kog možete podesiti da se link uživo emitovanja podeli na Facebook i Twitter društvenim mrežama ili SMS porukom.

Tu je i naslov “Profil” gde možete odrediti:



- da se vaša profilna fotografija prikazuje tokom emitovanja

- da se prikazuje ono što vidi prednja, selfi kamera

- da se ne prikazuje ništa

Dobro je to što postoji mogućnost da podesite to kako će se zvukovi emitovati. Pa tako, ispod naslova “Zvuk” imate mogućnost da izaberete “Mikrofon” što znači da će se čuti samo ono što mikrofon telefona zabeleži. Zatim, “Zvuk” što znači da će se čuti samo zvuk koji igrica pravi. I “Mikrofon i zvuk igre” što je zapravo kombinacija prve dve opcije.

Na kraju imate mogućnost da izaberete da se emitovanje uživo sačuva na memoriju telefona, kao i to da podesitekvalitet strimovanja, a na raspolaganju su vam četri različita kriterijama.

Kada završite sa podešavanjem Game Live aplikacije, samo se vratite korak nazad tj. na početni ekran same aplikacije i spremni se za emitovanje uživo igrice. Da biste započeli emitovanje uživi, potrebno je dodirnuti na okruglu crvenu ikonicu koja se nalazi u donjem levom ćošku ekrana.

Prvo što će vam se prikazati su igre koje imate na telefonu i čiji gameplay možete uživo emitovati. Dok na dnu ekrana imate brza podešavanja koja podrazumevaju tastere za aktivaciju ćaskanja, mikrofona i toga da li će prednja kamera biti aktivna ili ne. Jednom kada podesite ta brza podešavanja, potrebno je samo dodirnuti na igricu koju želite da strimujete.

Pre samog početka imaćete još jedan korak, odnosno stranicu gde treba da podesite na kojim društvenim mrežama želite će ići emitovanje uživo. Odmah ispod ćete imati mogućnost da uneste naslov, opis, kao i to gde će se sve podeliti link ka uživo emitovanju kako bi vaši pratioci znali da ste u etru! Što je najbitnije, uz link ka uživo emitovanju možete podeliti i neki tekst. I kada sve lepo podesite, samo dodirnite na crveni taster “Strimuj” i emitovanje će biti započeto.

Ono što treba da znate je da ne možete da vidite koliko ste dugo uživo. Takođe, nama se nisu prikazivali komentari koje smo imalli prema statistici Game Live aplikacije koja se vidi nakon emitovanja. No, mi smo pogledali na YouTube-u, komentara nema tako da je moguće da se radi o nekoj grešci.

Uglavnom, kada završite uživo emitovanje, na listi će se prikazati sačuvan snimak koji naknadno možete pogledati i koji sumira koliko ste pregleda imali, koliko sviđanja i koliko komentara.

Nikako nam se ne dopada je to što ne postoji neki plutajući taster putem kog se može kontrolisati uživo emitovanje. Sve što možete da uradite je da spustite notifikacioni panel gde se samo vidi Game Live ikocina sa tri tačkice u produžetku. Za nekog ko nije koristio aplikaciju ranije, to može biti zbunjujuće. Inače, sve aktivnosti van same igrice neće biti vidljive u uživo emitovanju. To uključuje samo spušatenje notifikacionog panela ili bilo šta drugo.

Još jedna stvar koja nam se nije dopala je to što se dodiri prsta na ekranu nisu videli. Bilo bi fino da Game Live aplikacija u podešavanjima ima opciju za aktivaranje prikazivanja dodira, ali je nema. Međutim, mi smo u podešavanjima samog telefona aktivirati da se dodiri prikazuju, bez obzira šta mi radili i koju aplikaciju koristili. Ispostavilo se da dodiri prsta po ekranu u uživo emitovanju ipak nisu bili vidljivi.

Ono što bismo pohvalili je to što je emitovanje bilo 90% uspešno i kvalitetno iako je naša WiFi konekcija bila izuzetno loša zbog slabog dometa. Tačnije, WiFi indikator je pokazivao samo jednu crticu.

Generalni utisak što se aplikacije tiče je pozitivan. Za one koji odjednom strimuju igre na svim pomenutim društvenim mrežama, ovo je idealno rešenje jer ne postoji mnogo pouzdanih i besplatnih aplikacija koje to nude. Sa druge strane, nedostaju neke dodatne opcije koje bi olakšale samo uživo emitovanje.

Verujemo da će Samsung vremenom sve dovesti do savršenstva, ali sve u svoje vreme. Do tada, gameplay Teritorio igrice koji smo uživo emitovali na našem YouTube kanalu u cilju da testiramo Game Live aplikaciju: