Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Greenify ubrzava Android uređaje na fenomenalan način!

Greenify ubrzava Android uređaje na fenomenalan način!

Nemojte kupovati nove Android uređaje ako vam stari sporo radi. Evo kako da ga ubrzate!

Sećate li se koliko je nekada vaš Android telefon bio brz? To je zato što je tada bio nov, samo što ste ga uzeli iz radnje. Vremenom tablet računari ili telefoni postanu spori jer su prepunjeni aplikacijama i nekim datotekama koje korisnici sami ubacuju. Srećom postoje rešenja koja su tu kako bi se ovaj problem otklonio. Greenify je na primer to rešenje o kom govorimo.

 



Greenify je aplikacija dizajnirana da optimizira Android platformu tako da vaš uređaj radi glatko, brzo i bez ikakvih grešaka. To postiže ne tako što briše keš memoriju ili slično, već što prati rad svih aplikacija i obaveštava o onim koje odstupaju od regulative. Regulativa podrazumeva da aplikacije ne smeju biti aktivne ako ih korisnik ne upotrebljava i slično. Takođe kada Greenify detektuje takve aplikacije on ih postavlja u mod hibernacije i tako suzbija potrošnju baterije i usporavanje uređaja.

Šta se dešava sa onim aplikacijama koje komuniciraju sa internetom konstantno dok su u hibernaciji? Te aplikacije se ponovo mogu aktivirati na vaš zahtev ili zahtev neke druge aplikacije. Ono što vi treba da znate je da one nikad nisu ni zaustavljene samo im je promenjeno stanje aktivnosti. Dakle, Greenify nije menadžer zadataka (eng. task killer) pa da aplikacije naglo gasi. Greenify je tu da ih postavi u stanje “sna” kako ne bi trošili energiju, RAM, i pružali bilo kakvu aktivnost. To znači da one lako i brzo mogu biti “probuđene” i spremne za nastavak funkcionisanja.

Greenify analizira i prikazuje samo one aplikacije koje odstupaju od regulative. Dakle kada Greenify primeti neku aplikaciju koja loše utiče na rad telefona, koja nekontrolisano troši bateriju ili jednostavno oduzima previše RAM memorije i postavi u stanje sna, odnosno hibernaciju.

Greenify ne podržava Android verzije 2x već samo one preko 4. Dakle ako imate Android Ice Scream Sandwich, Jelly Bean, KitKat ili Lollipop, (ovo zvuču kao činija slatkiša) onda se uputite na Google Play prodavnicu ili direktno sa ovog LINKA preuzmite aplikaciju. Aplikacija je potpuno besplatna ali zahteva pristup root-u. Ako nemate root-ovan telefon OVDE pogledajte kako da ga root-ujete. 

Ipak ako imate problem sa svojim Android telefonom i želite da ga ubrzate a ne želite da ga root-ujete OVDE pogledajte kako da to obavite.