Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pomoću aplikacije da proverite kurs evra na telefonu? (VIDEO)

Kako pomoću aplikacije da proverite kurs evra na telefonu? (VIDEO)

Evo kako da proverite kurs bilo koje valute, uključujući i kurs crypto valute, uz pomoć samo jedne aplikacije! Što je najbitnije, možete pogledati koji je kurs i u menjačnicama!

Proveravanje kusra evra, ili možda neke druge valute, je nekom svakodnevnica jer se bavi poslom koji to zahteva. Samim tim, bitno je da postoji način da se to lako i brzo obavi. Upravo tome služe aplikacije za pametne telefone.

 



Jedna od novijih aplikacija za proveru kursa evra, dolara, krune, ili bilo koje druge valute, je upravo “Kursna Lista”. Ona je besplatna može se preuzeti sa Google Play prodavnice.

>> Kursna LIsta <<

Ako izuzmemo to što aplikacija ima sjajan dizajn, jednostavan i lak za konzumiranje, Kursna Lista nudi i uvid u kurs skoro svih valuta, u svega par dodira. A ono što aplikaciju čini drugačijom, pa hajdemo reći, boljom od svih drugih aplikacija njoj sličnih, je to što je moguće proveriti kurs u VIP i DOK menjačnicama. Takođe, postoji i isečak gde se brzo može proveriti kurs najpopularnijih crypto valuta.

Jednom kada pokrenete aplikaciju, na početnoj strani će vam se izlistati srednji kurs Narodne Banke Srbije prema valutama.



Kako bi pristupili ostalim kategorijama, potrebno je izvršiti gesturu koja podrazumeva prevlačenje prsta sa desne strane ekrana na levu. Svim tim ostalim kategorijama se mogže prstupiti i dodirom na “sendvič” taster koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana.

Naredna kategorija, odnosno stranica, prikazuje kupovni i prodajni kurs Narodne Banke Srbije.

Potom imamo stranicu koja prikazuje kurs određene valute prema bankama, kako kupovni, tako i prodajni. Podrazumevani kurs je “euro”, dok promenu kursa vršite dodirom na narandžasti taster “eur” koji boravi u gornjem desnom uglu liste.



Naredna gestura prstom vas vodi ka listi menjačnica i kursu valute koji oni nude. Za sada je ta lista prilično kratka, ali ono što znamo je da će se vremenom produžiti. Kako tvorci aplikacije navode, potrebno je se određeni uslovi ispune kako bi se neka do menjačnica našla na listi.



Tu je i konvertor koji vam omogućava da brzo i lako izračunate koliko novca ćete dobiti ili ptrošiti pri konverzije određene valite. Osim toga što možete da podesite valute za konverziju, tu je i opcija za određivanje banke ili menjačnice prema čijem će se kursu vršiti konverzija.

I na kraju imamo stranicu koja prikazuje kurs najpopularnijih crypto valuta kao što su Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS, Bitcoin Cash, Dash, itd, itd…

Photos by: Saša Radovanović | BLM Film

Kursna Lista aplikacija je praktično dodatak sajta www.kursnalista.rs. Sam sajt pruža brojne korisne infromacije te vas savetujemo da ga “čekirate”.