Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy Grand Prime?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy Grand Prime?

Ovo je uputstvo koje će vam pomoći da instalirate Android 5 LolliPop na bilo koju verziju Samsung Galaxy Grand Prime telefona. Nadamo se da će vam biti od koristi...

Nedavno smo imali na testu, za naše tržište, nov Samsung uređaj, Galaxy Grand Prime. On je predstavljen još u septembru 2014 godine ali je tek pre par meseci postao dostupan putem mrežnih operatera u našoj zemlji i regionu. Mnogi naši čitaoci, a vlasnici ovog telefona su nas zamolili da napravimo uputstvo koje će im pomoći da instaliraju Android 5 LolliPop, budući da Galaxy Grand Prime iz kutije ide sa Android KitKat verzijom.



Prema našem iskustvu koje smo stekli testirajući telefon, doneli smo zaključak da je Galaxy Grand Prime telefon dobrih performansi. Međutim, kako smo u međuvremenu saznali. a i nagovestili u našoj recenziji, Android 5 LolliPop Galaxy Grand Prime telefonu omogućava da radi još bolje. Shodno navedenom, rešili smo da ispunimo želju svim vlasnicima ovog telefona i pomognemo im da počaste svoj Grand Prime jednom “lizalicom”.  Procedura nije teška sve dok pažljivo pratite uputstvo koje smo vam priložili.

*Odricanje odgovornosti

Odričemo se svih odgovornosti jer mi nismo tvroci ovog operativnog sistema i ne znamo da li će čitaoc ispratiti sve korake kao što su navedeni. Nekada se dešava da USB kabel nije ispravan ili da je MicroUSB konektor nema dobar kontakt pa čitaoci ne uspevaju da privedu proces instaliranja Android-a do kraja. Kao što smo napomenuli, ne snosimo odgovornost ukoliko iz nekog, nama nepoznatog, razloga čitaoc obori Android sistem na svom telefonu. Ono što garantujemo je da je ovo uputstvo već primenjeno na dva različita Galaxy Grand Prime telefona gde je uspešno promenjena verzija Android-a sa KitKat-a na LolliPop.

*Napomena

Pre nego što započnete bilo šta potrebno je da instalirate drajvere za Samsung Galaxy Grand telefon na svom Windows 7 računaru. Preuzmite Samsung Kies sa priloženog linka:

>> Kies << 



Imajte na umu da je ovo moguće izvesti samo sa Windows 7 operativnog sistema. Potrebna je internet konekcija i original USB kabel.

Na priloženim fotografijama u toku uputstva se može primetiti da je korišćen firmware za Galaxy S5. Slike su preuzete iz uputstva za taj telefon jer je identično, samo se razlikuje firmware.

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy Grand Prime telefon?

1. Uključite opciju “USB otklanjanje grešaka” koja se nalazi u kategoriji “opcije programera”. Ukoliko nemate kategoriju “opcije programera” na ovom LINKU pogledajte šta treba da učinite da bi se pojavila.

2. Preuzmite Android 5 LolliPop firmware sa ovog LINKA. Unesite tačan model vašeg Galaxy Grand  Prime telefona. Tačan model možete pročitati ispod baterije, na kutiji ili unutar podešavanja telefona u okviru kategorije “O telefonu”.



Da bi ste preuzeli bilo šta sa sajta Sammobile.com morate se registrovati.

3. Sa ovog LINKA preuzmite program Odin3 preko koga ćete instalirati novi Android 5 firmware. Često se dešava da dobijete odgovarajući Odin u okviru prethodno preuzete Android 5 LolliPop firmare ZIP datoteke. Iskoristite njega ako ga dobijete.

4. Isključite telefon i prebacite ga u “Download” stanje dugim držanjem sledećih tastera:



Kada se pojavi upuzorenje vi jednostavno potvrdite ulazak u “Download” stanje pritiskom na taster za pojačavanje tona.

5. Kada prebacite telefon “Download” stanje onda startujte program Odin3 i povežite telefon putem USB kabla sa računarom.

6. Tada će računar, ukoliko ste povezani sa internetom, započeti instaliranje neophodnih drajvera.

7. Ako ste prebacili telefon u “Download” stanje kako treba i ako je računar uspešno instalirao drajvere za telefon, Odin3 će prepoznati telefon i prikazati informaciju u prvom “ID:COM” slotu.

8. Pod isečkom "PDA" ili "AP" u okviru Odin3 programa pronađite i selektujte preuzeti Android 5 LolliPop firmware.

9. Uverite se da su samo “Auto Reboot” i “F. Reset Time” opcije štiklirane, zatim kliknite na taster  “Start”.

10. Nakon što Odin3 prikaže poruku "PASS", telefon će se restartovati što je znak da je instalacija završena.

Prvo podizanje Android 5 LolliPop operativnog sistema može malo duže potrajati, nemojte se uplašiti ako se to desi samo pustite da telefon odradi svoje. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo, ako jesmo ne zaboravite da lajkujete našu stranicu i da podelite ovaj tekst.