Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Wove je prva pametna narukvica koja ima potpuno savitljiv ekran! (VIDEO)

Wove je prva pametna narukvica koja ima potpuno savitljiv ekran! (VIDEO)

Pametni satovi su cool, međutim njima će uskoro stići ozbiljna konkurencija! Wove je narukvica čiji je ekran u potpunosti savitljiv, a pri tom´ prekriva celu površinu zgloba.

Ekosistem pametnih satova veoma brzo raste, međutim ne moraju svi nosivi uređaji pripasti upravo toj kategoriji. Tačno je da su pametni satovi veoma brzo uspeli da pridobiju naklonost mnogih korisnika, ipak postoje proizvodi koji su takođe uspešni, a nisu pametni satovi.

 



Recimo, pametne narukvice koje Fitbit, Samsung ili Microsoft pravi su takođe veoma prodavane i prisutne među korisnicima. Tačno je da pametne narukvice nisu zaživele kao pametni satovi, ali to samo govori da neke nove nadolazeće pametne narukvice imaju dovoljno prostora da napreduju.

Wove je pametna narukvica sa potpuno savitljivim eInk ekranom koji se prostire duž cele narukvice. Zahvaljujući novoj tehnologiji koja je razvila Polyera, Wove narukvica je prvi nosivi proizvod sa potpuno fleksibilnim ekranom. Za razliku od Samsung Gear Fit ili LG G Flex 2 proizvoda koji imaju zakrivljene ekrane koji nisu u mogućnosti da se saviju, prekalupe i slično, a da se pri tome ne oštete, Wove narukvica je u sosobna da uradi sve to i još mnogo više. Ona je potpuno savitljiva zahvaljujući tehnologiji koja se naziva “digitalna tkanina” (eng. digital fabric). Dakle, Digital Fabric je razlog zašto je Polyera Wove narukvica prvi proizvod sa istinski savitljivim ekranom ikada.

Android Authority je imao priliku da prvi pogleda novu Wove narukvicu koja je u veoma ranoj fazi razvoja. Wove je trenutno u 0.1 fazi razvoja, što znači da nije ni u Alpha, a kamo li Beta fazi. Momci koji su imali prilike da se poigraju sa konceptom Wove narukvice ističu da je njihovo iskustvo fenomenalno. Raduju se novoj tehnologiji i smatraju da će savitljivi ekrani imati ogromnu ulogu u budućnosti.



Budući da je Wove narukvica još u fazi razvoja, prve prototipe možemo očekivati u decembru mesecu, ove godine, a za šire mase Polyera očekuje da će Wove narukvica biti gotova sredinom sledeće godine.

Što se karakteristika tiče, papiri govore sledeće. Wove ima eInk savitljivi ekran proporcija 30*156mm, rezolucije 1040*200 pikesla. Površina ovog ekrana je pet puta veća od bilo kog pametnog sata, pa tako Wove narukvica sa svojim ekranom prekriva ceo zglob ruke.



Očekuje se da će Wove narukvica ići i sa OLED savitljivim ekranom, tako da će kupci moći da biraju između dva modela. Ispod ekrana, je savitljiva plastika koja drži ekran na svoje mesto, a pored kopče se nalazi kućište za pojedine komponente i bateriju.

Što se “radne snage” tiče, Wove pokreće Freescale Cortex A7 procesor takta 1 GHz, zatim 512 RAM-a i 4 GB interne memorije. Baterija koja napaja celu ovu družinu je kapaciteta 230 mAh, a s obzirom da Wove narukvica ima eInk ekran koji ne troši mnogo energije, baterija bi trbalo da traje dovoljno dugo.




Što se operativnog sistema tiče, Wove narukvicu pokreće modifikovana Android verzija, “Wove OS”. Kompanija Polyera želi da se što više programera, dizajnera, čak i pojedini ljudi iz javnosti, priključe kreiranju ekosistema koji će izroditi mnoštvo aplikacija za Wove narukvicu. Kako bi Polyera ostavrila ovaj svoj cilj, oni planiraju da svima dostave alatke bazirane na Java (Android programeri) i HTML5/CSS3/JS (web programeri) za kreiranje aplikacija. Takođe, ove alatke će pomoći dizajnerima da kreiraju što bolji korisnički izgled.