Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Riznica znanja je renovirana! Wikipedia za Android je dobila nov izgled i par funkcija…

Riznica znanja je renovirana! Wikipedia za Android je dobila nov izgled i par funkcija…

Ukoliko do sada i niste baš obožavali Wikipedia, možda sada počnete barem da je koristiti. To vam govorimo jer je nova Wikipedia aplikacija za Android preuređena tako da bude zgodnija i prijatnija za korišćenje. Evo šta je promenjeno…

Mi smo koristili Wikipedia sajt u više navrata, nećemo poričemo to, ali samo putem računara. Nekako nam to iskustvo na pametnim telefonima nije bilo baš najprijatnije. Tome je sada kraj! Aplikacija je dobila potpuni redizajn i par novih funkcija. Za početak istaćićemo to da nova Wikipedia aplikacija ima takozvani “Explorer Tab” što je ustvari stranica koja na jednom mestu okuplja neke zanimljive teme iz svih kategorija. Kada kažemo teme, mislimo na raznorazne članke, novosti, fotografije, itd.



Detaljnije o tome šta je sve novo Wikipedia aplikacija za Android dobila, pročitajte na listi ispod:

- Novosti > Sada se prikazuju novosti koje Wikipedia kreira u okviru svog sajta.

- Najčitaniji članci > Takođe, sada imate prikazanu listu pet najčitanijih članka sa Wikipedia sajta.

- Fotografija dana > Fotografija koja je prethodnog dana bila odabrana od strane zajednice (korisnika) kao najbolja

- Članak dana > Najbolji članak sa Wikipedia sajta koji biva odabran od strane urednika Wikipedia sajta.

- Članci pogodni za vas > Na osnovu članaka koje čitate na Wikipedia, biće vam prikazani slični članci za koje se smatra da će vas interesovati.



- Beleženje nepročitanih člankova > Imate opciju koja će vam omogućiti da sačuvate članak koji niste stigli da pročitate do kraja.

- Danas na Wikipedia > Postoji stranica “Danas na Wikipedia” koja vas vodi na početnu stranu sajta koji se prikazuje na vašem jeziku.

- Nasumično čitanje > Postoji i opcija “Randomizer” putem koje možete nasumično odabrati članak za čitanje.

- Panel za pretragu > Na početnij strani se nalazi panel za pretragu putem kojeg možete pronaći sve što vas zanima. Možete koristiti i glasovnu pretragu.



Kao što vidite i sami, dosta je sve prilagođeno najosnovnijim korisnicima pametnih telefona. To znači da iako do sada niste bili čest korisnik Wikipedia sajta, vrlo verovatno ćete postati jer je sada znatno lakše doći do zanimljivih članaka i informacija.

Novu Wikipedia aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> Wikipedia <<