Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za crtanje! (VIDEO)

Najbolje aplikacije za crtanje! (VIDEO)

Evo koje su to najzgodnije aplikacije za crtanje ili slikanje na Android uređajima. Takođe, predstavljamo vam i neke aplikacije koje su same po sebi specifične za određeni stil crtanja. Tu su i aplikacije koje vas uče da crtate ili da animirate vaš crtež...

Od kako postoji čovečanstvo, postoji i potreba za crtanjem. Ona varira od vremena do vremena u kom živimo, ali od kako su uređaji osetljivi na dodir postali standard, digitalno crtanje je doživelo ekpanziju te je iz dana u dan sve više aplikacija koje olakšavaju crtanje, uče korisnike crtanjem ili su pak tu kako bi animirale creteže i pretočile ih u animaciju.

 Pre par nedelja smo vam pisali o najboljim stylus olovkama pa smo pomislili da vas malo motivišemo da ih iskoristite na pametan način. Evo koje to aplikacije mi smatramo kao najbolje i najpogodnije za crtanje na Android uređajima.

>> Najbolje stylus olovke za telefone ili tablete! [Android / iOS] <<

Adobe Illustrator Draw i Photoshop Sketch

Illustrator Draw i Photoshop Sketch su dve različite aplikacije koje nam dolaze iz dobro poznate kompanije Adobe. One nam omogućavaju da kreiramo crteže koristeći više slojeva, razne vrhove olovki tj. unosa i još mnogo toga. Moguće je zumirati crtež do 64x što je itekako korisno prilikom detaljnog crtanja. Gotov crtež je moguće sačuvati za dalje deljenje ili za doradu u nekom drugom Adobe programu. Uvek možete koristiti dijazn iz Adobe Capture CC aplikacije kako bi kreirali napredniji crtež. Ono što je prednost Adobe aplikacija je to što su odlično sinhronizovane za rad. Za one koji žele napredne mobilne alatke koje će koristiti u kobinaciji sa desktop alatkama, onda je ovo pravi izbor.

Preuzmite Illustrator Draw OVDE i Photoshop Sketch OVDE.

Dotpict

Ovde imamo jednu unikatnu aplikaciju za crtanje. Ona vam omogućava da kreirate kockaste crteže uz pomoć preže koja se prikazuje na ekranu. Jednostavnim uspunjavanjem praznih kocki određenim bojama kreira se zanljiv “pixel” crtež. Inače, aplikacija je krajnje jednostavna te sadrži nekoliko osnovnih alatki i funkcija. Dakle, na raspolaganju su vam funkcije za vraćanje korak unazad ili unapred, zatim atomatsko čuvanje i mogućnost čuvanaj crteža u JPEG formatu.Preuzmite Dotpict OVDE

Ibis Paint

Ibis Paint je aplikacija za crtanje sa brojnim zanimljivim funkcijama. Za početak, Ibis Paint ima preko 140 različitih unosa tj. olovki. Ono što nam se posebno dopada kod ove aplikacije je mogućnost snimanja unosa tj. crtanja. Takođe, podržava crtanje u slojevima pa tako za Ibis Paint možemo reći da spada u naprednije aplikacije za crtanje. Čak ima i posebne funkcije za određene vrste crtanja kao što su “magna”.

Preuzmite Ibis Paint OVDE.Learn How To Draw

Ako ste voljni da naučite da crtate, onda je ovo aplikacija koju tražite. Aplikacija uključuje razna uputstva za crtanje, počevši od najosnovnijih saveta pa sve do nekih naprednijih koje možete dobiti isključivo od vrhusnkih umetnika. Aplikacija je kreirana u saradnji sa veoma poznatim tvorcem stripova Will Sliney što ćete prema uputstvima i primetiti budući da stil crtanja vuče ka stripu. Ono što je super kod ove aplikacije je da nova uputstva često dodavana. Takođe, za jednu aplikaciju ovog tipa, cena za određena uputstva uopšte nije visoka. Besplatan je za preuzimanje, ali se kasnije plaćaju određena uputstva.

Preuzmite Learn How To Draw OVDE.MediBang Paint

MediBang Paint je jedna od najboljih potpuno besplatnih aplikacija za crtanje ili slikanje. Tvorci ove aplikacije se diče time da ih ima na bilo kojoj platformi, uključujući Mac i Windows. Pored brojnih funkcija za crtanje, tu je i besplatno čuvanje radova na oblaku. Ovo je bitno jer vrlo lako možete da nastavite svoje radove na nekom drugom uređaju. Tu su brojni dodaci koje možete korisiti, veliki broj olovki, razne alatke i još mnogo toga, a što je najbitnije, sve je besplatno!

Preuzmite MediBang Paint OVDE.

PaperOne

Ovo je jedna od retkih aplikacija koja pokušava da simulira uživo iskustvo crtanja, koliko god je tako nešto moguće. Što funkcija tiče, na raspolaganju su osnovne olovke, četkice i slično, kao i ostale osnovne alatke koje obično dolaze uz aplikacije za crtanje. Bez problema možete učitati fotografiju i prema njoj kreirati crtež što je odlično za one koji tek počinju da se bave crtanjem. Ovo je možda prva aplikacija koju bi amateri i početnici trebalo da probaju. Besplatna je za preuzimanje, a određene funkcije je potrebno platiti.

Preuzmite PaperOne OVDE.

RoughAnimator

Iako ova aplikacija nije bespltan, smatramo da je vredna pomena budući da jedan vrlo lak način korisnicima omogućava animaciju svojih crteža. Kažemo “lak” jer postoje programi koji su znatno teži za korišćenje. Sa RoughAnimator ceo posao animiranja je jednostavan: nacrtaš jednu fotku, napraviš razmak, nacrtaš drugu, još jedan razmak, zatim nacrtaš treću, i sve tako dok ne završiš celu animaciju. Idealna je za kreiranje GIF fotografija, ali niste uslovljeni da čuvate svoje radove samo u tom formatu. Možete ih sačuvati kao QuickTime video.

Preuzmite RoughAnimator OVDE.

Sketckbook By Autodesk

Za ovu aplikaciju su svi čuli, zar ne? Razlog tome je njena prisutnost već poduže vreme, ali i funkcionalnost naravno. Mnogi umetnici su se kalili na ovoj aplikaciji, a to su uspeli zahvaljujući velikom paketu alatki koje dolaze uz besplatnu verziju aplikacije. Na raspolaganju su vam deset setova olovki koje je moguće prilagoditi, tu su mogućnost crtanja sa tri sloja, šest režima stapanja, 250% zuma i simuliran efekat pritiska olovke. Oni koji plate “Pro” licencu dobijaju 100 setova olovki, više slojeva, više režima stapanja, kao i brojne druge opcije. U pitanju je veoma moćna aplikacija koja je napravljena za ozbiljne umetnike te je možda malo skuplja u odnosu na ostale…

Preuzmite SketckBook By Autodesk OVDE.