Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nokia kamera aplikacija sa Pro režimom se pojavila za preuzimanje!

Nokia kamera aplikacija sa Pro režimom se pojavila za preuzimanje!

Stara dobra Lumia kamera aplikacija je imala fantastičan "Pro" režim. Ispostavilo se će da uskoro današnji Android Nokia telefoni dobiti kamera aplikaciju sa čuvenim "Pro režimom. Šta više, već ju je moguće preuzeti u APK formatu.

Uz predstavljanje Nokia 7 Plus i Nokia 8 Sirocco telefona, na ovogodišnjoj MWC konferenciji, stigla je i novost da HMD Global planira da nastavi sa razvijanjem čuvene Nokia Lumia Pro kamera aplikacije. Juho Sarvikas, zvanični predstavnik HMD Global kompanije, je čak spomenuo to da će svi Nokia uređaji sa “Carl Zeiss” optikom biti kompatabilni sa novom Lumia Pro kamera aplikacijom.

 



Ispostavilo se da procurela kamera aplikacije, verzije 8.0260.50, za Nokia 7 model, poseduje čuveni “Pro” režim. Već je sada moguće preuzeti novu Lumia Pro kamera aplikaciju u APK formatu što znači da je i sami možete probati.

 

Zanimljivo je da je aplikaciju moguće probati i na ostalim telefonima, ne samo na Nokia modelima. Naravno, sve zahvaljujući otvorenosti Android platforme. Isprobana je na Google Pixel 2 XL modelu i verovali ili ne, radi. Međutim, Pro režim na tom modeli nije moguće aktivirati, dok “Bothie” režim, koji omogućava okidanje fotografije koristeći dve kamere odjednom, radi bez problema.

Ono što znamo sigurno je da aplikacija u celosti radi samo na Nokia 7 telefonu. Neke opcije čak nije moguće aktivirati i na Nokia 8 modelu.