Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je ASAP Launcher! Tema za Android koja je napravila razliku... (VIDEO)

Ovo je ASAP Launcher! Tema za Android koja je napravila razliku... (VIDEO)

ASAP Launcher je tema za Android uređaje koja je uspela da unapredi nama već poznat korisnički izgled načini ga korisnijim i zanimljivijim. Pogledajte...

Android uređaji su oduvek bili izbor onih koji vole promene. Razlog tome je mogućnost detaljnog modifikovanja korisničkog izgleda, dok je od skorije moguće modifikovati i hardver. U strartu, Launcher-i (teme za Android) su bili veoma popularni jer su na automatizovan način menjali početni ekran, fioku sa aplikacijama, ikonice aplikacija itd.

 



Čini nam se da GO Launcher u velikoj meri zaslužan popularizaciji Android platforme, naravno uz gomilu drugih aplikacija. Ipak, već tamo posle Android Jelly Bean verzije pojavljuju se Xposed moduli koji su u velikoj meri, barem kod naprednijih korisnika, Launcher aplikacije bacili u senku. Samo par njih su i danas popularni, a možemo ih nabrojati na prste.

Google Launcher je uspeo da se probije zahvaljujući “stock,” čistom korisničkom izgledu koji pruža. Zatim, Nova Launcher je takođe i dalje prisutan, najviše zbog svoje fleksibilnosti koja omogućava korisnicima detaljno prilagođavanje. I na eventualno Action Launcher 3 koji isto tako, zahvaljući nekim detaljima i funkcijama, uspeo da zadrži svoju popularnost.

Znamo da takvi ne trebamo biti, pogotovo sa Android platformom, ali ipak smo bili skeptični i nismo verovali da će se uskoro pojaviti neki Launcher koji će zaslužiti naš pomen. Kako stvari stoje, ceo svet sada govori o njemu, a evo i zašto…

Radi se o ASAP Launcher-u koji donosi novo, ali veoma poznato korisničko iskustvo. Na prvi pogled, ASAP launcher je jedva bazičan. Međutim, on je veoma pametno osmišljen. On ima samo jednu stranicu koja služi kao početna, dok se sa leve i desne strane od nje nalaze po još dve strane, ali u svojstvu nekih “aplikacija” tj. vidžeta.

Dakle, sa desne strane početnog ekrana se nalazi kalendar predstavljen na način za koji ASAP Launcher smatra da je najzgodniji.



Odmah pored je i “Todo List” aplikacija, odnosno stranica gde možete napraviti belešku ili postavite neki zadatak koji treba da obavite.

Sa leve strane početnog ekrana su vam strana koja prikazuje nedavne kontakte, kao i strana koja prikazuje vremensku prognozu.



U mogućnosti ste da reorganizujete gde će koja strana biti ili ukloniti neku od nje. Uglavnom nije moguće dodati neku novu, što je možda nedostatak kod ASAP Launcher-a.



Ukoliko prevučete prst sa dna ekrana prema vrhu, takozvani “dock” sa aplikacijama će se proširiti i tako prikazati još jedan niz aplikacija.

No, uko liko se tu ne nalazi aplikacija koju tražite, dovoljno je da dodirnete na “tri horizontalne crtice” taster, koji se nalazi u okviru Google Search bara, i prikazaće vam se panel sa svim aplikacijama. Aplikacije su poređane abecednim redom te ih je lako pronaći. Međutim, postoji i bar za pretragu aplikacija ili tagovi po slovima.

Još jedna cool stvar je to što na desnoj ivici ekrana boravi uzak panel sa dodatnim opcijama za pristup WiFi podešavanjima i podešavanjima telefona. Tu su i skraćenice za lampu, za bateriju, za podešavanje osvetljenja ekrana i slično. I ovaj bar je moguće urediti tako da se neke opcije ne prikazuju ili redosled prikazivanja bude drugačiji.

Uglavnom, sve je veoma poznato kada je sam dizajn u pitanju jer ASAP Launcher u velikoj meri koristi Material Design. Sa druge strane, ASAP Launcher je osmišljen da bude brz, zgodan i lak za korišćenje. Ako ste u potrazi za novim Launcher-om koji neće da vam oduzme mnogo vremena za prilagođavanje, onda je ste ga upravo pronašli.

Možete ga preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> ASAP Launcher <<