Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Predstavljamo: SofaScore uživo sportski rezultati!

Predstavljamo: SofaScore uživo sportski rezultati!

Obožavatelji sporta spremite se i uvalite u vaše udobne fotelje jer ćete sada imati priliku da pročitate recenziju SofaScore aplikacije!

Za početak hajde da se upoznamo ko stoji iza aplikacije i čime se oni tačno bave. Dakle, SofaScore.com je portal koji se bavi prenosom rezultata u realnom vremenu za preko 500 fudbalskih liga, kupova i turnira. Uz rezultate donose nam statistiku utakmica, tabele liga i informacije o nadolazećim utakmicama. Utakmice svih fudbalskih liga se momentalno ažuriraju na portalu i u aplikaciji tako da precizno možete pregledati koji je minut meča, u kom minutu je postignut gol, koji je trenutni rezultat, koji je rezultat na poluvremenu i kraju utakmice. Takođe imate na uvid informacije o strelcu i asistentu, dodeljenim kartonima, zamenama, povredama i statistici tekuće ili odigrane utakmice. Oduševljava nas to što SofaScore.com u svim vodećim ligama tokom uživo utakmice ima svog komentatora.



Pored klubskog izveštavanja SofaScore svakako izveštava o internacionalnim dešavanjima poput svetskog prvenstva, evropskog prvenstva i kup konfederacije. Takođe u okviru ovog portala u implementiranom kalendaru možete pogledati sve odigrane utakmice i informacije o njima. Naravno u kalendaru možete pogledati i koji su to mečevi koji trebaju da se odigraju. SofaScore.com je ozbiljan portal svetskih razmera koji je svojim registrovanim korisnicima omogućio da pinuju utakmice i tako lakše prate rezultate. Verovatno znate ali red je da spomenemo da se portal sam osvežava što dodatno doprinosi preciznoj informaciji o rezultatu.

Da vas ne bi zamarali dugim redovima u kojima su ispisane kategorije i sportovi koje pokriva SofaScore, vi potražite željeni sport ili kategoriju na slici. Eto da ne biste brojali reći ćemo vam da SofaScore.com pokriva 21 sportvova sa 39 kategorija odnosno lige iz 35 država.

Pored aplikacija koje SofaScore.com ima za iOS, Android i Windows Phone telefone, njih možete pratiti na društvenim mrežama Facebook, Google+ i Twitter. Budite deo njihove maštovite ekipe i pratite priloge o fantastičnim golovima, zanimljivostima i kratkih vesti.

Sada konačno dolazi na red SofaScore aplikacija koja je po kritikama pratioca ovog portala, “pravi sportski kompanjon” Korisnici ove aplikacije su mahom oni koji žele da budu u toku sa rezultatima što brže i preciznije. Naime, njima ništa drugo nije bitno osim “informacije”. Međutim kreatori aplikacija za pametne telefone nisu to zloupotrebili, te su stvorili aplikaciju vrhunskog dizajna! Nemojte se naljutiti na nas što ćemo danas diskutovati o aplikaciji za Android platformu ali razlog tome je trenutna aktuelna tema oko novog “material design”-a koji Android LolliPop poseduje. Eto to potvrđuje da SofaScore.com želi da ostane lider u svom poslu, na svim platformama!

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Nakon preuzimanja i instaliranja vreme je da započnemo turneju kroz paletu opcija i kategorija. Ali pre nego što počnemo samo ćemo nagovestiti da je od prošlog kratkog opisivanja ove aplikacije u našoj TOP 3 listi koju možete pogledati OVDE, došlo do promene interfejsa, poslednjim ažuriranjem, pa se mogu naći sitna neslaganja pri opisivanju u ovom tekstu. Jedna od najzapaženijih zakrpa koje je novo ažuriranje donelo je srpski jezik!



Dakle, startovali ste aplikaciju i sada ste na početnoj stranici koja kao podrazumevana izlistava utakmice na dnevnoj bazi koje su kategorisane po državama i događajima. Primetićete da se na kraju naziva države nalazi broj koji označava koliko se utakmica odigrava tekućeg dana. Dodirom na državu izlistaće se rezultati odigranih utakmica i vreme utakmica koje tek trebaju biti odigrane. Dodirom na rezultat možete direktno i uživo pratiti rezultat i statistiku.

Takođe na toj stranici možete pogledati da li je bilo kartona, gde se utakmica igrala, naziv stadiona, ime i nacionalnost sudije. Prevlačenjem prsta sa desne na levu stranu prelazite na sledeću stranicu, a ima ih pet. Prva je “informacije o meču, druga “statistika”, treća “tabela”, četvrta “postavke” i peta “mečevi”. Nema mnogo toga da se kaže, sve je rečeno navodeći imena stranica. Ispod su slike kako te stranice izgledaju i koje informacije pružaju.



Da se vratimo na početnu ponovo. Kao što vidite pored kategorije “utakmice” su još dve kategorije “lige” i “omiljeno”. Tim kategorijama se pristupa dodirom na naziv ili prevlačenjem prsta. Što se tiče kategorije “lige” princip je isti kao i u kategoriji “utakmice” samo što se ovde izlistavaju nazivi svih liga. “Omiljeno” je već "biser" ove aplikacije ako nas pitate jer tu možete pratiti samo prethodno pinovane, države, lige ili mečeve.

Na vrhu početne stranice u desnom uglu nalaze se dve ikonice. Jedna od njih je donešena poslednjim ažuriranjem aplikacije. U pitanju je skraćenica za “uživo” utakmice. Ikonica preko sebe ima mali broj koja označava koliko se mečeva trenutno odigrava. Dodirom na ikonicu pristupate svim tekućim mečevima direktnim pregledom rezultata. Za detaljne informacije o meču morate dodirnuti na željeni.



Pored ikonice “uživo” se nalazi kalendar ikonica koja vas naravno vodi u...? Pa kalendar svakako! Tu možete po mesecu i datumu pregledati informacije o odigranim utakmicama i nadolazećim. Dodirnuvši datum vraćate se na početnu gde u kategoriji “utakmice” možete pregledati rezultate o svim odigranim utakmicama.

Sa leve strane početne stranice pri vrhu se može naći padajući meni u kom odabirate sport koji želite da pratite. Filozofija prikaza je potpuno ista za sve sportove. Menjajući sport menjate nazive država u kojima se taj sport odigrava i lige. Ceo interfejs i kategorisanje ostaju nepromenjeni.

Pored padajućeg menija se nalaze tri crtice koje vode do kontrolne table. Na toj tabli se nalaze par sitnih opcija. Jedina opcija koja nije nebitna u tom nizu je “profil”. Tu se možete registrovati i ulogovati na svoj profil. Registrovanjem se rešavate dosadnih reklama. Toplo preporučujemo da se ulogujete pomoću društvene mreže. Dalje u nizu opcija na panelu nalazi se “lupica” preko koje možete pretraživati rezultat. Zatim skraćenicu za popularne utakmice, Sofa Super Cup, i podešavanja. U podešavanju možete modifikovati razne opcije vezane za notifikacije i zvuk.

Aplikacija se toliko razgranava da dodirima možete doći do informacija o klubovima, postavci kluba pa čak možete pogledati sliku i individualne informacije o igraču. Da je SocerSore napravio još jedan korak dalje, bez problema bi mogla da postane igrica simulacionog karaktera.

 

Nadamo se da smo uspeli da što bolje predstavimo SofaScore aplikaciju! Ukoliko vam se dopada i hoćete da je na svom telefonu, dodirom na bedž preuzmi te je direktno na vaš telefon. Ne zaboravite da SofaScore pod svojim okrivljem ima aplikaciju SovaScore Transfer Window  koju nismo želeli da komentarišemo jer nije tema ove recenzije. Ukoliko želite da uradimo recenziju za SovaScore Transfer Window pišite nam na redakcija@pametnitelefoni.rs

Bedževi: