Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Top 5 besplatnih offline navigacija za telefon! (VIDEO)

Top 5 besplatnih offline navigacija za telefon! (VIDEO)

Otkrijte najbolje besplatne navigacione aplikacije za telefon koje vam omogućavaju da se krećete sa preciznošću i bez potrebe za internet vezom. Upoznajte pet vodećih aplikacija koje će vam pomoći da stignete do svojih odredišta bez trošenja dragocenih podataka.

Navigacija se ubedljivo nametnula kao ključni aspekt u našem svakodnevnom životu, olakšavajući putovanja, istraživanje nepoznatih destinacija i tačno stizanje do željenih lokacija.

 



Međutim, upotreba internet podataka za GPS navigaciju može biti skupa, ograničena i neretko nemoguća u situacijama sa lošim signalom ili u inostranstvu. Zbog toga smo pripremili pregled pet najboljih besplatnih navigacionih aplikacija koje rade bez interneta i istražili ključne funkcionalnosti svake od njih.

>> Šta je GPS, a šta AGPS, i kako to radi? <<

>> Kako koristiti Google Maps bez interneta? <<

>> Kako u realnom vremenu pratiti lokaciju prijatelja na telefonu? [Google Mape] <<

Maps.Me

  • Offline Mape sa Visokom Rezolucijom: Maps.Me se ističe po svojim detaljnim i preciznim mapama koje pokrivaju gotovo svaki kutak sveta. Ovo je posebno korisno za putnike i avanturiste.



  • Informacije o Tačkama Interesa: Aplikacija nudi obilje informacija o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, muzeje i mnoge druge lokacije, čime se olakšava planiranje putovanja.

  • Offline Navigacija za Pešake i Bicikliste: Osim standardnih voznih ruta, Maps.Me nudi i opcije za navigaciju pešaka i biciklista, čineći je izuzetno prilagodljivom.

  • Preuzimanje Mape Po Gradovima ili Državama: Korisnici mogu odabrati da preuzmu samo one mape koje im trenutno trebaju, čime štede prostor na uređaju.

  • Nema Troškova Rominga: Upotreba ove aplikacije u inostranstvu ne iziskuje dodatne troškove rominga, što je sjajna vest za putnike.



What Is Maps.me and Why Should You Be Using It? | Fstoppers

Maps.me je jedna od najpopularnijih besplatnih navigacionih aplikacija koja omogućava korišćenje GPS-a na vašem telefonu bez potrebe za internet vezom. Funkcionalnost ove aplikacije se bazira na prethodnom preuzimanju mapa za odabrane lokacije, što znači da vam nije potrebna aktivna internet veza tokom korišćenja.

Ključna komponenta Maps.me je preuzimanje mapa. Korisnici imaju mogućnost da preuzmu mape za odabrane regione ili čak cele države dok su povezani na internetu. Ove mape se čuvaju na uređaju i dostupne su za korišćenje u bilo kom trenutku, bez potrebe za dodatnim internet podacima. Ovo je od suštinskog značaja za situacije u kojima se nalazite u područjima sa lošim signalom ili u inostranstvu gde bi korišćenje mobilnog interneta moglo biti skupo.



Kada korisnici pokrenu aplikaciju, mogu jednostavno pretraživati i pronaći lokacije na prethodno preuzetim mapama. Maps.me nudi detaljne informacije o tačkama interesa kao što su restorani, hoteli, muzeji, benzinske stanice i mnoge druge lokacije, čime olakšava planiranje putovanja. Korisnici mogu pretraživati i pronalaziti odredišta koristeći ključne reči ili upotrebljavajući funkciju pretrage.

Osim toga, aplikacija pruža opciju za navigaciju, kako za vožnju tako i za biciklizam i pešačenje. Maps.me će vam pružiti detaljne upute kako biste stigli do željenog odredišta, uz mogućnost izbora između različitih ruta. Korisnicima se takođe pruža mogućnost da postave svoju trenutnu lokaciju kao polaznu tačku ili da dodaju više tačaka na svojoj ruti kako bi obišli više lokacija u jednom putovanju.

Važno je napomenuti da Maps.me nudi besplatno korišćenje svojih osnovnih funkcionalnosti, uključujući preuzimanje mapa i navigaciju. Međutim, korisnici takođe mogu kupiti dodatne opcije i funkcionalnosti putem aplikacije, kao što su glasovno navođenje i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu, kako bi unapredili svoje iskustvo. Sve u svemu, Maps.me se ističe po svojoj sposobnosti da omogući korisnicima da se pouzdano kreću i istražuju nove destinacije bez potrebe za internet vezom, čineći je neprocenjivim alatom za putovanja.

Maps.Me aplikaciju možete besplatno preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - Maps.me <<

>> iOS - Maps.me <<

Here WeGo

  • Višenamenske Rute: Here WeGo nudi mogućnost planiranja različitih tipova ruta, uključujući vožnju, biciklizam i pešačenje. To je savršeno za raznolike potrebe korisnika.

  • Offline Upute za Javni Prevoz: Ova aplikacija pruža detaljne informacije o javnom prevozu u mnogim gradovima, uključujući raspored autobusa, tramvaja i metroa.

  • Integracija sa Taksijima i Rideshare Servisima: Korisnici mogu lako uporediti cene i dostupnost taksija i rideshare usluga kako bi odabrali najbolju opciju.

  • Pregled Parkiranja: Here WeGo takođe nudi informacije o parkiralištima, uključujući cene i raspoloživost.

  • Realno Vreme za Javni Prevoz: Aplikacija omogućava praćenje javnog prevoza u stvarnom vremenu, čime se smanjuje čekanje.

Why HERE WeGo is the right navigation app for you | Location Intelligence | Local Eyes - The Location Data Company

Here WeGo je izuzetno popularna besplatna navigaciona aplikacija koja pruža precizne upute za vožnju, biciklizam i pešačenje, uz mogućnost korišćenja GPS-a bez potrebe za aktivnom internet vezom. Ključni princip funkcionisanja ove aplikacije zasniva se na preuzimanju i čuvanju mapa na vašem uređaju pre nego što krenete na put.

Prvo, korisnici treba da preuzmu mape za područja koja ih interesuju dok su povezani na internetu. Ove mape se kasnije čuvaju na uređaju i postaju dostupne za upotrebu kada nema pristupa internetu. Ova funkcionalnost čini Here WeGo idealnom za situacije kada se nalazite u područjima sa lošim signalom ili kada želite da uštedite na troškovima rominga tokom putovanja u inostranstvo.

Nakon što su mape preuzete, korisnici mogu jednostavno pretraživati i pronaći željene lokacije. Here WeGo nudi detaljne informacije o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, atrakcije i druge važne lokacije, olakšavajući planiranje putovanja. Funkcija pretrage omogućava korisnicima da jednostavno unesu ključne reči ili ime lokacije kako bi je pronašli na mapi.

>> Najbolja besplatna navigacija za telefon ili tablet! [Android, iOS] (VIDEO) <<

Jedna od ključnih prednosti ove aplikacije je njena prilagodljiva navigacija. Here WeGo omogućava korisnicima da odaberu različite vrste ruta, uključujući vožnju, biciklizam i pešačenje, što je od suštinskog značaja za različite potrebe putnika. Korisnici takođe mogu koristiti funkciju "offline uputa za javni prevoz" koja pruža informacije o rasporedu i linijama autobusa, tramvaja i metroa u mnogim gradovima.

Integracija sa taksijima i rideshare servisima je još jedna ključna karakteristika Here WeGo aplikacije. Ovo korisnicima omogućava da lako uporede cene i dostupnost taksija ili rideshare vožnji, čime se pruža dodatna fleksibilnost u planiranju putovanja.

Here WeGo takođe pruža informacije o parkiranju, uključujući cene i raspoloživost parkirališta, što je korisno za vozače. Pored toga, aplikacija omogućava praćenje javnog prevoza u stvarnom vremenu, čime se smanjuje čekanje na stanicama.

Sve u svemu, Here WeGo se ističe svojom sposobnošću da omogući preciznu i prilagodljivu navigaciju korisnicima, uz mogućnost korišćenja GPS-a bez potrebe za aktivnom internet vezom. Ova funkcionalnost, zajedno sa bogatim sadržajem o tačkama interesa i opcijama za različite vrste prevoza, čini Here WeGo izuzetno korisnom aplikacijom za putnike i sve one koji žele pouzdano stizati do svojih odredišta, čak i bez interneta.

Here WeGo aplikaciju možete besplatno preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - Here WeGo <<

>> iOS - Here WeGo <<

Sygic

  • Offline Mape sa Velikim Pokrivanjem: Sygic omogućava korisnicima da preuzmu mape za čitave države ili regione, eliminirajući potrebu za stalnom internet vezom.

  • Glasovno Navođenje i Saobraćaj u Realnom Vremenu: Osim osnovnih navigacionih funkcija, Sygic pruža glasovno navođenje i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu, što je od suštinskog značaja za bezbedno putovanje.

  • Alternativne Rute: Aplikacija nudi različite rute kako bi korisnicima omogućila izbor najbržeg ili najlepšeg puta do odredišta.

  • Planiranje Putovanja sa Više Tačaka: Sygic omogućava planiranje kompleksnih putovanja sa više tačaka, što je korisno za istraživanje različitih destinacija u istom danu.

  • Upozorenja za Brzinu: Aplikacija pruža upozorenja za prekoračenje brzine, čime pomaže korisnicima da ostanu u okvirima zakona.

Sygic GPS Navigation review: Should you pay for navigation-apps? | nextpit

Sygic je popularna besplatna navigaciona aplikacija koja omogućava korisnicima da koriste GPS navigaciju bez potrebe za aktivnim internetom. Osnovni princip rada ove aplikacije zasniva se na prethodnom preuzimanju mapa i podataka za odabrane regione, što čini korišćenje Sygic-a praktičnim i ekonomičnim, bez obzira gde se nalazite.

Prva ključna funkcionalnost Sygic-a je preuzimanje detaljnih i preciznih mapa za odabrane države, regione ili gradove dok ste povezani na internetu. Ove mape se kasnije čuvaju na vašem uređaju, omogućavajući vam da ih koristite kada nemate pristup internetu. Ova funkcionalnost je od suštinskog značaja za situacije kada putujete u područjima sa lošim signalom ili kada želite da izbegnete visoke troškove rominga tokom međunarodnih putovanja.

Kada su mape preuzete, korisnici mogu lako pretraživati i pronaći željene lokacije na Sygic mapi. Aplikacija nudi detaljne informacije o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, benzinske stanice i mnoge druge relevantne lokacije. Ovo olakšava planiranje putovanja i omogućava korisnicima da brzo pronađu sve što im je potrebno.

Sygic nudi različite vrste navigacije, uključujući vožnju, biciklizam i pešačenje. Ova prilagodljiva navigacija omogućava korisnicima da biraju način putovanja koji im najviše odgovara, bez obzira da li su vozači, biciklisti ili pešaci. Aplikacija takođe pruža alternativne rute kako bi korisnici mogli odabrati najbrži ili najlepši put do svojih odredišta.

Jedna od izuzetnih karakteristika Sygic-a je glasovno navođenje i informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu. Ovo čini vožnju sigurnijom i preciznijom, jer korisnici dobijaju upute putem zvučnih komandi. Sygic takođe pruža upozorenja za brzinu i kamere za merenje brzine, čime se pomaže vozačima da ostanu u okvirima zakona i izbegnu kazne.

Sygic takođe omogućava planiranje putovanja sa više tačaka, što je korisno kada želite da obiđete više lokacija u jednom danu. Aplikacija vam takođe omogućava da pristupite informacijama o tačkama interesa u okolini, čime se olakšava istraživanje nepoznatih područja.

Sve u svemu, Sygic se izdvaja po svojoj sposobnosti da omogući preciznu navigaciju korisnicima, uz mogućnost korišćenja GPS-a bez potrebe za internet vezom. Ova aplikacija nudi bogat sadržaj o tačkama interesa, glasovno navođenje, informacije o saobraćaju u realnom vremenu i druge funkcionalnosti koje čine putovanja sigurnijim i praktičnijim. Bez obzira da li putujete u inostranstvo, istražujete nepoznate predele ili jednostavno želite da smanjite troškove rominga, Sygic će vam pomoći da stignete do svojih odredišta sa preciznošću i bez stresa.

Sygic aplikaciju možete besplatno preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - Sygic <<

>> iOS - Sygic <<

OsmAnd

  • OpenStreetMap Podaci: OsmAnd se oslanja na OpenStreetMap podatke, obezbeđujući ažurirane i tačne mape za svaku lokaciju na svetu.

  • Offline Pretraga: Korisnici mogu pretraživati tačke interesa i lokacije bez potrebe za internet vezom.

  • Praćenje Brzine i Putovanja: OsmAnd omogućava praćenje brzine, distance i vremena putovanja, što je korisno za vozače i bicikliste.

  • Prilagodljive Mape: Korisnici mogu dodavati informacije i ispravke na mapi putem OpenStreetMap zajednice.

  • Offline Geocaching: OsmAnd podržava geocaching, omogućavajući avanturistima da traže skrivene "blaga" u prirodi.

OsmAnd je popularna besplatna navigaciona aplikacija koja omogućava korišćenje GPS-a na vašem pametnom telefonu bez potrebe za internet vezom. Ključna funkcionalnost ove aplikacije se bazira na upotrebi OpenStreetMap podataka, što znači da su sve mape i informacije o tačkama interesa ažurirane i zajednički održavane od strane korisnika i članova OSM zajednice.

Prvo, korisnici treba da preuzmu aplikaciju i odaberu regione ili države za koje žele da koriste mape. Nakon preuzimanja mapa, sve informacije se čuvaju na uređaju, omogućavajući im da budu dostupne za korišćenje kada nema pristupa internetu. Ova funkcionalnost je od suštinskog značaja za situacije kada se nalazite u područjima sa lošim signalom ili kada želite da smanjite troškove rominga tokom međunarodnih putovanja.

Kada su mape preuzete, korisnici mogu lako pretraživati i pronalaziti željene lokacije na OsmAnd mapama. Aplikacija nudi detaljne informacije o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, benzinske stanice i mnoge druge relevantne lokacije, olakšavajući planiranje putovanja. Funkcija pretrage omogućava korisnicima da unesu ključne reči ili ime lokacije kako bi je pronašli na mapi.

Osim osnovnih funkcionalnosti, OsmAnd pruža niz dodatnih opcija. Korisnici mogu koristiti funkciju offline pretrage kako bi pronašli tačke interesa u okolini, bez potrebe za internetom. Aplikacija takođe omogućava praćenje brzine, distance i vremena putovanja, što je korisno za vozače, bicikliste i pešake.

Jedna od značajnih karakteristika OsmAnd je mogućnost planiranja putovanja sa više tačaka. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da postave više odredišta na svojoj ruti i optimiziraju putovanje. Osim toga, OsmAnd podržava geocaching, što znači da korisnici mogu tražiti skrivene "blaga" u prirodi koristeći GPS koordinate.

Uz sve navedeno, OsmAnd omogućava korisnicima da doprinesu OSM zajednici dodavanjem informacija i ispravkama na mapama. Ovo čini aplikaciju interaktivnom i omogućava svima da doprinesu poboljšanju kvaliteta informacija.

Sve u svemu, OsmAnd se ističe svojom sposobnošću da omogući preciznu i ažuriranu navigaciju korisnicima, uz mogućnost korišćenja GPS-a bez potrebe za aktivnim internetom. Ova funkcionalnost, zajedno sa bogatim sadržajem o tačkama interesa i dodatnim opcijama kao što su praćenje brzine i geocaching, čini OsmAnd izuzetno korisnom aplikacijom za putnike, bicikliste, pešake i sve one koji žele pouzdano stizati do svojih odredišta, čak i bez interneta.

OsmAnd aplikaciju možete besplatno preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - OsmAnd <<

>> iOS - OsmAnd <<

CoPilot GPS

  • Jednostavno Korisničko Sučelje: CoPilot GPS je poznat po svojem jednostavnom i intuitivnom korisničkom interfejsu koji olakšava navigaciju.

  • Offline Mape i Glavni Gradovi: Ova aplikacija omogućava preuzimanje detaljnih mapa i informacija o glavnim gradovima.

  • Alternativne Rute: Korisnici mogu birati između različitih rute kako bi izabrali najbolju opciju za putovanje.

  • Planiranje Putovanja sa Više Tačaka: CoPilot GPS omogućava planiranje ruta sa više tačaka, čime se omogućava istraživanje različitih lokacija u jednom danu.

  • Upozorenja za Brzinu i Kamere za Merenje Brzine: Aplikacija obaveštava vozače o ograničenjima brzine i prisustvu kamera za merenje brzine.

CoPilot GPS je korisna besplatna navigaciona aplikacija koja omogućava upotrebu GPS-a na vašem pametnom telefonu bez potrebe za aktivnom internet vezom. Glavni princip funkcionisanja ove aplikacije se bazira na prethodnom preuzimanju mapa i podataka za odabrane regione, čime se omogućava korišćenje navigacije bez upotrebe mobilnog interneta.

Prvo, korisnici treba da preuzmu aplikaciju i izaberu regione ili države za koje žele da imaju mape. Nakon što su mape preuzete, sve informacije se čuvaju na uređaju, čineći ih dostupnim za korišćenje u situacijama kada nema internet signala. Ova funkcionalnost je od suštinskog značaja za situacije kada se nalazite u područjima sa slabim signalom ili kada želite da izbegnete visoke troškove rominga tokom međunarodnih putovanja.

Kada su mape preuzete, korisnici mogu jednostavno pretraživati i pronaći željene lokacije na mapama CoPilot GPS-a. Aplikacija nudi detaljne informacije o tačkama interesa, uključujući restorane, hotele, benzinske stanice i mnoge druge relevantne lokacije. Funkcija pretrage omogućava korisnicima da lako pronađu željene lokacije na mapi.

CoPilot GPS nudi različite vrste navigacije, uključujući vožnju, biciklizam i pešačenje. Ova prilagodljiva navigacija omogućava korisnicima da biraju način putovanja koji im najviše odgovara, bez obzira da li su vozači, biciklisti ili pešaci.

Aplikacija takođe pruža opciju za planiranje putovanja sa više tačaka, što je korisno kada želite da posetite više lokacija u okviru istog putovanja. Osim toga, CoPilot GPS omogućava korisnicima da postave trenutnu lokaciju kao polaznu tačku i dodaju više odredišta na svojoj ruti.

CoPilot GPS se takođe izdvaja po svojem jednostavnom i intuitivnom korisničkom interfejsu koji olakšava navigaciju i čini je pristupačnom čak i za korisnike bez tehničkog iskustva.

Ova aplikacija je posebno korisna za vozače i putnike koji žele da se kreću sigurno i precizno, bez potrebe za aktivnim internetom. Bez obzira da li putujete u nepoznate gradove, istražujete prirodu ili želite da izbegnete troškove rominga, CoPilot GPS je praktično i korisno rešenje za navigaciju.

CoPilot GPS aplikaciju možete besplatno preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - CoPilot GPS <<

>> iOS - CoPilot GPS <<

Navedene besplatne navigacione aplikacije nude širok spektar funkcionalnosti i prednosti za korisnike. Bez obzira na vaše potrebe - bilo da ste avanturista, putnik, biciklista ili vozač - ove aplikacije vam omogućavaju da se pouzdano krećete, čak i kada nemate pristup internetu. S obzirom na njihove jedinstvene karakteristike, svako može pronaći odgovarajuću navigacionu aplikaciju koja će im pomoći da stignu do svog odredišta sa preciznošću i samopouzdanjem. Osim toga, upotreba ovih aplikacija bez interneta takođe može pomoći u štednji mobilnih podataka i smanjenju troškova rominga, čineći putovanja još udobnijim i ekonomičnijim.