Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vesti i Vreme - New`s & Weather

Vesti i Vreme - New`s & Weather

Svakodnevnica svakog čoveka je listanje dnevnih novina i proveravanje vremenskih prilika za tekuću nedelju uz jutarnju kaficu ili čaj. Samim tim Google je među prvim aplikacijama koje su poprimile novi „material desing“ uvrstio aplikaciju „vesti i vreme“.

 

Ranije poput google map`s-a u Srbiji niste mogli da koristite mnogo aplikacija koje su svuda u svetu bile jako popularne, jednostavno nisu imale podršku za naš region. Međutim kako kompanija Google raste, apetiti su joj veći pa sada 95% aplikacija koje možete naći na google marketu imaju srpski prevod i adaptaciju za naše područje odnosno zemlju.



Nekada ste u „NewsStand“ aplikaciji mogli da čitate aktuelne novosti sa CNN-a BBC-a i ostalih stranih kulturnih i sportskih stranica. Sada je baš ta aplikacija kao i većina ostalih dobila podršku za našu zemlju i ona objedinjuje novosti iz sveta ali i zemlje i grada u kom se nalazite. Pored fantastičnog „material“ dizajna koji je poprimila 2 oktobra, ova aplikacija na jednom mestu donosi sve novosti vodećih informativnih izvora. Na listi koja se pruža pred Vama pri startovanju aplikacije „vesti i vreme“ dobijate niz naslova sa svih strana i od svih informativnih izvora iz zemlje. Naravno u podešavanjima možete prilagoditi „new`s stream“ sebi odabiranjem kategorija koje vas interesuju. Prevlačenjem prsta sa leve strane na desnu imate kategorije poput: svet, Srbija, sport, poslovne vesti, nauka i tehnika, zabava i zdravlje. Ove kategorije Vam olakšavaju navigaciju kroz gomilu novosti koje se svakog minuta ažuriraju na listi.

 

„Vesti i vreme“ aplikacija je nekad bila jako slabo potkovana dizajnom, sposobnošću i dostupnošću svim zemljama i iz tih razloga nije uživala veliku popularnost. Najčešće se koristila za prognozu vremena u vidu vidget-a. Ali sada nakon ovoliko unapređenja i podrške ova aplikacija bere sve korisnike koji imaju potrebu za informisanjem. Takođe novi prijatan dizajn će sigurno doprineti da svi koji jednom čitaju novosti preko „vesti i vreme“ aplikacije to čine i u buduće.

 

.