Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Windows 10 za telefone se upravo testira!

Windows 10 za telefone se upravo testira!

Windows 10 platforma bi uskoro mogla da se pojavi i na pametnim telefonima!

Windows 10 Tehnical Preview za računare je već dostupan, međutim ništa nismo čuli u vezi nove platforme za Windows telefone. Očekivali smo da čujemo barem nešto jer je Microsoft predstavljajući novi Windows 10 Tehnical Preview spomenuo da želi da stvori jedan sistem za sve tipove uređaja.

Prema navodima "Nawzil", koji je pouzdan izvor okrenut prema novostima iz Microsoft-a, upravo se testiraju rane verzije novog Windows 10 operativnog sistema koji je prilagođen za telefone. U okviru kompanije Microsoft, sprovode se testovi na telefonima zaposlenih i za sada je rezultat nepoznat. Još ne znamo kako se ponaša ali verujemo da će uskoro to biti obelodanjeno. U toku je izrada još dve zakrpe za Windows Phone 8.1. WP 8.1 Update 1 je već počeo da se šalje korisnicima i on donosi Cortana asistenta za više regiona. WP 8.1 Update 2 bi trebao da donese Cortana asistena koji podržava još veći broj regiona. Zatim, ova zakrpa donosi niz tehničkih promena i dodavanje opcije data toggle u action centru, kao i podršku za nove procesore.

Na žalost, ne znamo šta konkretno možemo da očekujemo od novog Windows 10 koji će raditi na mobilnim telefonima. Priča se da će postojati Office prilagođen u potpunosti za dodir, ali sa druge strane u mraku smo sve dok ne procure neke slike ili dodatne informacije. Obzirom da se interno testira novi OS, nadamo se da će uskoro biti neka sličica ili pričica.